Τι είναι η δίαιτα Noom και γιατί μιλούν όλοι γι' αυτήν;

Τι είναι η δίαιτα Noom και γιατί μιλούν όλοι γι' αυτήν;

Τι ισχύει στην δίαιτα Noom

Μία από τις δίαιτες που ο κόσμος έψαξε πολύ μέσα στο 2020 ήταν η δίαιτα Noom που είναι ένα ολοκληρωμένο APP με tips από διατροφολόγους, πλήρες πρόγραμμα διατροφής αλλά και συνταγές και καθοδήγηση από σύμβουλο υγείας αλλά και με εργαλεία για να θέτεις στόχους και να πολεμάς ακόμα και το συναισθηματικό φαγητό και έχουμε μπόλικο από αυτό σε κάθε lockdown.

Τι μπορείς να τρως σε ένα πλάνο της Noom:
Το θετικό είναι πως δεν απαγορεύεται καμία τροφή αλλά περισσότερο ενθαρρύνεσαι να τρως τρόφιμα με περισσότερα θρεπτικά υλικά, τα οποία ονομάζονται πράσινα και να μειώνεις την κατανάλωση των λεγόμενων κίτρινων τροφίμων (πρωτεΐνη, άμυλο) και να περιορίσεις τις μερίδες και την κατανάλωση στα κόκκινα τρόφιμα (ζάχαρη, αλκοόλ, πίτσα).



Ο τελικός στόχος της Noom είναι να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να γίνει αυτός η νέα σου νόρμα. Το app δεν είναι δωρεάν. Το θετικό είναι πως η Noom λαμβάνει υπόψη και την κοινωνική σου ζωή, το να θες να φας τούρτα στα γενέθλιά σου ή να βγεις με φίλους/

Σύμφωνα με το app, το 64% των χρηστών της, χάνουν 5% του βάρους τους και το 60% διατηρεί την απώλεια για πάνω από έναν χρόνο.

Το αρνητικό είναι πως πρέπει να δίνεις data διαρκώς στο app για να χτίσεις το προφίλ σου, οπότε είσαι πάνω από το κινητό.