3 detox smoothies για να φας με άνεση τα Χριστούγεννα

3 detox smoothies για να φας με άνεση τα Χριστούγεννα

Κάνε λίγη αποτοξίνωση πριν το ρίξεις στο φαγητό

Τέσσερις ημέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα και φτάνουμε στη μέρα εκείνη που πάντα τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Φέτος δεν θα μας δει και κανείς αφού είμαστε σε καθεστώς lockdown και δεν θα έχουμε εξόδους, οπότε ένας ακόμη λόγος να φάμε κι εκείνο το αγαπημένο γλυκό που φτιάχνει η μαμά. Προτού όμως το ρίξεις στο φαγοπότι, καλό θα ήταν να κάνεις λίγη αποτοξίνωση και να μη φας βαριά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Ευκαιρία λοιπόν για να φτιάξεις τα αγαπημένα σου detox smoothies, που και με την αποτοξίνωση θα σε βοηθήσουν και θα σε γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός σου χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για την εύρυθμη λειτουργία του.

Detox Smoothie #1

Θα χρειαστείς:

½ ξεφλουδισμένο καρότο
½ αχλάδι
½ φλιτζάνι μπρόκολο
1 φλιτζάνι νερό

Πλένεις καλά όλα τα υλικά. Τα κόβεις σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείς στο μπλέντερ μαζί με το νερό. Ανακατεύεις έως ότου αποκτήσουν την υφή ενός smoothie.

Detox Smoothie #2 (ιδανικό για πρωινό)

Θα χρειαστείς:

½ φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα βανίλια
1 φλιτζάνι νερό

Όπως και στο πρώτο smoothie έτσι κι εδώ ανακατεύεις τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να έχεις ομογενοποιημένο μείγμα.

Detox Smoothie #3

Θα χρειαστείς:

1 χούφτα λαχανίδα kale
½ μήλο
1 φλιτζάνι νερό καρύδας

Πλένεις καλά τα υλικά σου, διαχωρίζεις τα φύλλα της λαχανίδας kale και αφαιρείς το κοτσάνι καθώς είναι πιθανό να μην αναμειχτεί καλά στο μπλέντερ και να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύεις έως ότου να αποκτήσουν την υφή ενός smoothie.