Βρήκαμε γιατί όλες οι γυναίκες πίνουν matcha μετά τις γιορτές

Βρήκαμε γιατί όλες οι γυναίκες πίνουν matcha μετά τις γιορτές

Όλοι οι λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά ένα πράσινο ρόφημα. Ο λόγος για το τσάι matcha ή το matcha latte το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ενώ πολλοί λάτρεις του καφέ έχουν αγαπήσει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική μορφή πράσινου τσαγιού. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό πράσινο τσάι, το τσάι matcha περιέχει πραγματικά φύλλα σε μορφή σκόνης. Ένα κουταλάκι σκόνης matcha σε ζεστό νερό αρκεί για να φτιάξεις το πιο υγιεινό ρόφημα. Ας δούμε όμως όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό.

Το matcha είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών ουσιών. Περιέχει μικρή ποσοτήτων βιταμινών και μετάλλων ενώ είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες (προστασία από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο). Μια άλλη πολυφαινόλη στο matcha που ονομάζεται EGCG έχει αποδειχθεί πως ενισχύει σημαντικά το μεταβολισμό και πως επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Την ίδια ώρα μπορεί να σου χαρίσει ενέργεια αφού περιέχει τρεις φορές περισσότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι κοινού τσάι. Η matcha δημιουργεί μια "ήρεμη ηρεμία" λόγω μιας φυσικής ουσίας που περιέχει που ονομάζεται l-theanine, η οποία προκαλεί χαλάρωση χωρίς ανεπιθύμητη υπνηλία.

Η προετοιμασία του matcha είναι το επίκεντρο των ιαπωνικών τελετών τσαγιού και έχει συνδεθεί από καιρό με το Zen. Αυτός είναι πιθανώς ένας λόγος για τον οποίο γίνεται τόσο δημοφιλής, καθώς ο διαλογισμός αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Ένα ακόμη πλεονέκτημά του είναι πως το matcha μπορεί να ενταχθεί σε συνταγές για γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες. Μην διστάσεις να αναζητήσεις στο διαδίκτυο συνταγές αφού θα βρεις τα πάντα, από matcha muffins, brownies, και πουτίγκες μέχει matcha σούπα και πολλά άλλα.

Δες επίσης: Με ποιες τροφές θα αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

https://www.instagram.com/p/CJY7FYhsh-Y