Τριήμερη διατροφή για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά

Τριήμερη διατροφή για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά

Καινούργια χρονιά, επίπεδη κοιλιά.

Η απαλλαγή από το λίπος της κοιλιάς δεν είναι μόνο για να μπορέσεις να μπεις ξανά στο αγαπημένο σου τζιν!

«Πολλές έρευνες αναφέρουν πως τα άτομα με λιγότερο σπλαχνικό λίπος (το λίπος που περιβάλλει τα όργανα σας) έχουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις. Έτσι, όχι μόνο η απώλεια λίπους θα σε βοηθήσει να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα, αλλά θα βοηθήσει και στην αποφυγή επικίνδυνων προβλημάτων υγείας», τονίζει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Δήμητρα Γλυνού.

Πολλές στρατηγικές έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Αν και δεν υπάρχει ένα μαγικό φαγητό που θα μειώσει το λίπος της κοιλιάς, μελέτες έχουν αναφέρει ότι ορισμένα τρόφιμα έχουν ειδικά οφέλη για την καύση λίπους στην κοιλιά, όπως αβοκάντο, αγκινάρες, δημητριακά ολικής αλέσεως, κεφίρ, πράσινο τσάι, αυγά, φιστίκια και ρεβίθια. Αυτά τα τρόφιμα λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους για να βοηθήσουν να συρρικνωθούν τα λιπώδη κύτταρα και να μειωθεί η περιφέρεια της μέσης.

Φάε ολόκληρο το τρόφιμο
Η κατανάλωση ολόκληρου του τροφίμου φαίνεται πως έχει όφελος στην μείωση του λίπους. Εκτός από το γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες και μέταλλα, δημιουργούν μεγαλύτερο κορεσμό και σε μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτο περισσότερο. Επίσης ο οργανισμός κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια για τη διάσπαση ολόκληρων τροφίμων και δεν ανεβαίνει απότομα το ζάχαρο στο αίμα.

Παρακολούθησε την πρόσληψη τροφής σου

Όταν προσπαθείς να χάσετε βάρος, μπορεί να είναι χρήσιμο να παρακολουθείς την πρόσληψη τροφής. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, αλλά οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικοί είναι η μέτρηση θερμίδων, η τήρηση ημερολογίου τροφίμων.

Δεν χρειάζεται να το κάνεις όλη την ώρα, αλλά μπορεί να είναι καλό να παρακολουθείς την πρόσληψη για λίγες μέρες συνεχόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα τι τρως μέσα στη μέρα και ποια τρόφιμα θα ήταν καλό να περιορίσεις.

Η ειδικός ετοίμασε ένα επταήμερο πρόγραμμα διατροφής για επίπεδη κοιλιά.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

Δες τις τρεις πρώτες ημέρες στην παρακάτω gallery.