Βρήκαμε πώς θα εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φυτικές ίνες

Βρήκαμε πώς θα εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φυτικές ίνες

Όλες οι τροφές στις οποίες πρέπει να επενδύσεις.

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητο συστατικό για την υγιή λειτουργία του εντέρου και του οργανισμού. Βρίσκονται αποκλειστικά σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και είναι σύνθετοι υδατάνθρακες με σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, οι συνιστώμενες ποσότητες φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για το ανθρώπινο σώμα σε καθημερινή βάση κυμαίνονται μεταξύ 20g με 35g ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τη χρησιμότητά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αρχικά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, δρώντας κατά της δυσκοιλιότητας και του καρκίνου του εντέρου. Την ίδια ώρα μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης αιμορροΐδων και άλλων εντερικών προβλημάτων. Επιπλέον ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, λόγω της ικανότητας που έχουν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και την απορρόφηση των υδατανθράκων.

Δες επίσης: Βρήκαμε πώς θα κάνεις τη βρώμη πιο νόστιμη

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε φυτικές ίνες που πρέπει να προσθέσεις άμεσα στο διατροφολόγιό σου.