Είναι τελικά πιο υγιεινά τα wraps από τα άλλα είδη ψωμιού; Όλη η αλήθεια

Είναι τελικά πιο υγιεινά τα wraps από τα άλλα είδη ψωμιού; Όλη η αλήθεια

Βρήκαμε πόσες θερμίδες περιέχει το καθένα.

Τα wraps έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Νόστιμα, ελαφριά και θεωρητικά υγιεινά, αποτελούν μια πολύ ωραία εναλλακτική του ψωμιού για μικρούς και μεγάλους.

Η τορτίγια ή η αραβική πίτα είναι το κύριο συστατικό των wraps. Διατίθεται σε όλα τα super market σε διάφορα μεγέθη και με αλεύρι ολικής αλέσεως. Εάν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα απώλειας βάρους καλό θα ήταν να επιλέγεις τη medium συσκευασία αφού μια μεσαία τορτίγια περιέχει περίπου 140 θερμίδες. Δώσε μεγάλη έμφαση στην ανάγνωση της ετικέτας του προϊόντος για να δεις αν περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης (κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε).

Με λίγα λόγια φρόντισε το προϊόν που θα επιλέξεις να καλύπτει τις διατροφικές σου ανάγκες και να μην προσθέτει άσκοπες θερμίδες (από ζάχαρη και άλλα συστατικά) στο πιάτο σου. Μια φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως παρέχει 69 θερμίδες, 0,9 γραμμάρια λίπους, 12 γραμμάρια υδατανθράκων και 3,6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Μια τορτίγια ολικής αλέσεως έχει 110 θερμίδες, 2 γραμμάρια λίπους, 22 γραμμάρια υδατανθράκων και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν κι εσύ η διαφορά μεταξύ ενός τοστ και ενός wrap είναι σχετικά μικρή. Ωστόσο το wrap σου δίνει τη δυνατότητα για πολλές νόστιμες παραλλαγές αρκεί να το γεμίσεις με υλικά της αρεσκείας σου. Άλλα είδη ψωμιού όπως παξιμάδια, φρυγανιές και ψωμί του τοστ αποτελούν κι αυτά πηγή υδατανθράκων ωστόσο συχνά υστερούν σε άλλα απαραίτητα συστατικά.

Δες επίσης: Βρήκαμε πώς θα εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με φυτικές ίνες

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις πόσες θερμίδες περιέχουν τα διάφορα είδη ψωμιού.