Γι' αυτούς τους 5 λόγους πρέπει να εντάξεις μια μπανάνα στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Γι' αυτούς τους 5 λόγους πρέπει να εντάξεις μια μπανάνα στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Δε μπορείς να φανταστείς τι μαγικές ιδιότητες κρύβει!

Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα, και ναι, σύμφωνα με τους διατροφολόγους και τους γιατρούς μπορούμε να τις καταναλώνουν άφοβα καθημερινά. Το καλό με αυτό το απίθανο φρούτο είναι ότι μπορεί ν' αναπτυχθεί όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς να χάσει τις θρεπτικές του ιδιότητες λόγω εποχικότητας.

Η γλυκιά γεύση της μπανάνας είναι που την κάνει δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες ενώ ξεχωρίζει επίσης για τα θρεπτικά της συστατικά όπως το κάλιο και τις βιταμίνες Α, Β, και C. Ταυτόχρονα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, καθώς και στην υγεία των μαλλιών μας.

Ο χρόνος έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια πολύτιμος για όλους μας και η ανάγκη γρήγορων, πρακτικών, υγιεινών αλλά συνάμα φθηνών σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε ανά πάσα στιγμή, είναι απαραίτητη.

Οι μπανάνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνουν τα φουσκώματα, προστατεύουν από την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2, συμβάλουν στην απώλεια βάρους, ενισχύουν το νευρικό σύστημα και βοηθούν στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν αποτελούν ένα υγιεινό superfood για κάθε στιγμή!

Γιατί όμως αποτελούν το κορυφαίο σνακ για μικρούς και μεγάλους; Στη gallery που ακολουθεί σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξεις τις μπανάνες στη ζωή σου: