Όλα όσα χρειάζεται να έχεις στην κουζίνα σου για να είσαι μια σωστή vegetarian

Όλα όσα χρειάζεται να έχεις στην κουζίνα σου για να είσαι μια σωστή vegetarian

Τα 8 υλικά που χρειάζεται ένας vegan για να δημιουργεί τα πιο νόστιμα φαγητά.

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε πιο υγιεινά γεύματα, προσπαθώντας να ακολουθήσουν μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η καραντίνα δεν βοήθησε πολύ όλους όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν μια πιο σταθερή διατροφή γιατί η παραμονή στο σπίτι μάς έκανε να είμαστε επιρρεπείς σε διατροφικές «παρασπονδίες».

Κι εκεί που κάποτε το να είσαι vegetarian ακουγόταν τρελό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απαρνούνται το κρέας, όχι μόνο από άποψη αλλά και από τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία τους. Παλιότερα αν κάποιος έλεγε πως δε τρώει κρέας, θα έπεφταν να τον «φάνε». Μεγαλώσαμε σε μια κουλτούρα που το κρέας και τα παράγωγά του ήταν τα δυναμωτικά στοιχεία που έπρεπε να πάρουμε για να είμαστε δυνατοί.

Ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και γνωρίζουμε όλοι πως ακόμα κι αν δεν τρώμε κρέας μπορούμε να είμαστε υγιείς (ίσως και περισσότερο απ΄όσο κάποιοι φαντάζονται). Ακολουθώντας μια διατροφή που δίνει έμφαση στα λαχανικά και τα φρούτα κάνεις τον οργανισμό σου να αφομοιώνει περισσότερες βιταμίνες δημιουργώντας ένα γερό ανοσοποιητικό, λένε οι ειδικοί.



Για να κάνεις λοιπόν τη ζωή σου ευκολότερη αν θέλεις να ακολουθήσεις μια πιο vegan διατροφή, θα πρέπει να έχεις εξοπλιστεί με τα απαραίτητα είδη και τροφές, τις οποίες χρειάζεσαι καθημερινά για την παρασκευή του φαγητού σου. Όπως οι κρεατοφάγοι έχουν συγκεκριμένα υλικά και προϊόντα στο ψυγείο, τα ντουλάπια, στους πάγκους κουζίνας και την τροφοθήκη τους, έτσι και οι Vegan πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα.

Παρακάτω σου έχουμε 8 υλικά που χρειάζεται ένας vegan για να δημιουργεί τα πιο νόστιμα φαγητά.

1.Σπόρους chia. Οι σπόροι Chia είναι ένα must-have multitasker για vegan. Μια κουταλιά αυτών των μικρών μαύρων σπόρων περιέχει σχεδόν 5 γραμμάρια πρωτεΐνης, και 8 γραμμάρια υγιεινών λιπών.

2. Ρεβίθια

Τα ρεβίθια λειτουργούν ως μια ευέλικτη επιλογή φυτικής πρωτεΐνης για τις περισσότερες συνταγές των vegan.

Δες τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί...