Θέλεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου το πρωί; Η τραγανή μπουκιά που θα δώσει ώθηση στην ημέρα σου!

Θέλεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου το πρωί; Η τραγανή μπουκιά που θα δώσει ώθηση στην ημέρα σου!

Tο πρωινό είναι όντως το «πολυτιμότερο» γεύμα μέσα στην ημέρα μου.

Λένε πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», ειδικότερα όταν αυτή ξεκινάει με ένα «πλούσιο» και απολαυστικό πρωινό, θα συμπληρώσω εγώ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο να ξεκινώ την ημέρα μου, από το να απολαμβάνω ένα χορταστικό πρωινό παρέα με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ένα γεύμα που μου χαρίζει την ενέργεια που χρειάζομαι για να μπαίνω με… φόρα στους ρυθμούς του ημερήσιου προγράμματός μου.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ειδικοί επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και αν έχω διαπιστώσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, που δεν παραλείπω το πρωινό γεύμα, αυτό είναι πως πρόκειται για μία «ιεροτελεστία» απόλαυσης, η οποία αναβαθμίζει την καθημερινότητά μου και ενισχύει την προσπάθειά μου έναν ισορροπημένο και wellness τρόπο ζωής.

Το γεγονός πως τα πρώτα λεπτά της κάθε μέρας, λοιπόν, με βρίσκουν συνήθως στο τραπέζι με τον μικρό μου, να απολαμβάνω γευστικούς συνδυασμούς και σπιτικά ροφήματα, είναι ένα κίνητρο να σηκώνομαι με περισσότερη όρεξη από το κρεβάτι. Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώ πως το πρωινό είναι όντως το «πολυτιμότερο» γεύμα μέσα στην ημέρα μου. Ωστόσο, γνωρίζω πως έχει σημασία να αποτελείται από υγιεινούς διατροφικούς «συμμάχους» υψηλής θρεπτικής αξίας, οι οποίοι συμβαδίζουν απόλυτα με την καθημερινότητα που έχω επιλέξει.

Ακριβώς για αυτό, αν ακολουθείς και εσύ την ίδια φιλοσοφία και γνωρίζεις πως το πρωινό μπορεί να καθορίσει ακόμη και την έκβαση της ημέρας σου, παρακάτω σου προτείνω δύο λαχταριστούς, θρεπτικούς συνδυασμούς από αγνές πρώτες ύλες, οι οποίοι θα δώσουν ένταση και γεύση στα ηλιόλουστα πρωινά του καλοκαιριού σου.

mlv2

Τραγανές φρυγανιές ολικής άλεσης με επάλειψη γιαουρτιού και βατόμουρα

Η αλήθεια είναι πως μερικά πρωινά είναι πιο απαιτητικά από τα υπόλοιπα, αφού από τη στιγμή που σηκώνομαι από το κρεβάτι, τρέχω για να προλάβω τις υποχρεώσεις και τα deadlines. Παρόλα αυτά, δεν αφήνω το απαιτητικό πρόγραμμά μου να επηρεάζει την ισορροπία στη ζωή μου, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα τη φροντίδα του εαυτού μου.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν ο ελεύθερος χρόνος μου είναι περιορισμένος, πάντα βρίσκω μερικά λεπτά για να απολαμβάνω ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ από φρυγανιές Wasa Ολικής Άλεσης, με επικάλυψη γιαουρτιού και βατόμουρα. Οι συγκεκριμένες φρυγανιές σουηδικού τύπου αποτελούν την απόλυτη τάση στον κόσμο του fitness, καθώς είναι «πλούσιες» σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καλύπτοντας με 30 μόλις γραμμάρια το 20 με 30% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες. Sounds good ε; Ναι! Όπως ο ήχος της φρυγανιάς Wasa στην πρώτη μπουκιά!

mlv3

Αν θέλεις να δοκιμάσεις και εσύ το ίδιο σνακ, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά:

  • 2 φρυγανιές Wasa Ολικής Άλεσης
  • 1 γιαούρτι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 10 γρ. φρέσκα βατόμουρα (κομμένα στη μέση)
  • Νιφάδες καρύδας

Θα ετοιμάσεις το σνακ σου βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού. Θα ανακατέψεις καλά το περιεχόμενο και στη συνέχεια, θα απλώσεις μία παχύρευστη στρώση γιαουρτιού στις φρυγανιές. Θα τοποθετήσεις πάνω τα κομμάτια των βατόμουρων και τέλος, θα πασπαλίσεις με τις νιφάδες καρύδας. Έπειτα, θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις το σνακ σου!

mlv4

Δροσιστικό smoothie από ροδάκινο, μπανάνα και κεράσια

Μία δεύτερη προσθήκη που δεν λείπει από το πρωινό μου, ειδικότερα τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα δροσιστικά και άκρως γευστικά smoothies. Ακριβώς επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου ιδρώνουμε έντονα και ο οργανισμός μας αφυδατώνεται, ένα smoothie από ωφέλιμους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών, «πλούσιο» σε νερό, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το σώμα μας για να αναζωογονηθεί.

Παρότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, που μπορείς να προσθέσεις στο ποτήρι σου, καλό είναι να προτιμάς φρούτα και λαχανικά που συγκαταλέγονται στο «καλάθι» του μήνα ή της εποχής, ώστε να είσαι σίγουρη πως προσφέρεις μόνο το καλύτερο στον οργανισμό σου. Εγώ πάντως, δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ στον λαχταριστό συνδυασμό «ροδάκινο, μπανάνα, κεράσια», καθώς εμπλουτίζει με φρουτώδεις, καλοκαιρινές «νότες» τα πρωινά μου, κάνοντάς τα ακόμη πιο απολαυστικά!

mlv5

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου smoothie, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 1 ροδάκινο
  • 1 φλιτζ. κεράσια καθαρισμένα (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 μπανάνα
  • 1 ποτήρι χυμό cranberry
  • 1 γιαούρτι

Για να ετοιμάσεις το smoothie σου, θα συγκεντρώσεις αρχικά όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας. Θα ξεκινήσεις καθαρίζοντας τα κεράσια από τα κουκούτσια, κόβοντας την μπανάνα σε ροδέλες και το ροδάκινο και κομμάτια. Έπειτα, θα ρίξεις όλα τα φρούτα σε ένα blender, προσθέτοντας τον χυμό cranberry και το γιαούρτι. Θα αναμείξεις καλά τα υλικά σου, μέχρι να μετατραπούν σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν επιθυμείς ένα λιγότερο παχύρευστο αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις όση ποσότητα νερού χρειάζεται, ώστε το smoothie σου να αποκτήσει την ιδανική υφή για εσένα. Τέλος, θα σερβίρεις το smoothie σε ένα ποτήρι με πάγο.

mlv6

Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία να θυμάσαι πως οι παραπάνω προτάσεις είναι καθαρά ενδεικτικές και σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν, ώστε να γίνεις ακόμη πιο δημιουργική και τολμηρή με το πρωινό σου, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τα πολλαπλά οφέλη και την τραγανή απόλαυση που σου προσφέρουν οι φρυγανιές Wasa. Να είσαι σίγουρη πως προσθέτοντας τις συγκεκριμένες φρυγανιές στην καθημερινότητά σου, όχι μόνο θα κερδίσεις πολλές στιγμές απόλαυσης, αλλά θα ανακαλύψεις και μία λαχταριστή, θρεπτική βάση για να στηρίξεις έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής γεμάτο ευεξία.