4 τρόποι για να νοστιμεύσεις υγιεινά κάθε πιάτο

Πατούλια Κατερίνα
4 τρόποι για να νοστιμεύσεις υγιεινά κάθε πιάτο

Χρησιμοποίησε αυτά τα καρυκεύματα για να ενισχύσεις τη γεύση σε κάθε πιάτο.

Κάνεις διατροφή αλλά θέλεις να νοστιμεύεις το φαγητό με υγιεινό τρόπο; Τα μπαχαρικά και καρυκεύματα μπορούν να πάρουν τον ρόλο της παχυντικής σος.

Τα καρυκεύματα έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από άλλες επιλογές όπως η μαγιονέζα.

Χυμός λεμονιού με μόνο 4 θερμίδες ανά κουταλιά

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού ανήκει για πολλούς λόγους στις σούπερ τροφές: υποστηρίζει την απώλεια βάρους και εξισορροπεί το pH του σώματός σου. Επιπλέον, δίνει σχεδόν σε κάθε γεύμα ένα φρέσκο, δροσερό άρωμα. Πρόσθεσε λίγο στυμμένο λεμόνι στο αγαπημένο σου dressing, στο ψάρι ή στο κοτόπουλο.

Βαλσαμικό ξύδι με 10 θερμίδες ανά κουταλιά

Το βαλσαμικο ξύδι προσθέτει μια έντονη, όξινη γεύση στο τόφου ή στις μαρινάδες για κρέας, το dressing της σαλάτας και σε πολλά άλλα πιάτα. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το βαλσαμικό ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος και τα επίπεδα της χοληστερόλης.



Μουστάρδα Ντιζόν με 15 θερμίδες στην κουταλιά

Η μουστάρδα Dijon είναι γεμάτη γεύση και ανεβάζει απίστευτα το κοτόπουλο και τις μαρινάδες για ψάρια. Είναι επίσης εξαιρετική βάση για πολλά ελαφριά σπιτικά dressing για σαλάτες. Οι σπόροι της μουστάρδας είναι μια πολύ καλή πηγή σεληνίου και των αντιφλεγμονοδών ω3 λιπαρών οξέων, οπότε όταν επιλέγεις αγόρασε μια μουστάρδα στην οποία να βλέπεις ολόκληρους τους κόκκους.