Έχεις βαρεθεί το γιαούρτι; 6 τρόποι για να το κάνεις πιο νόστιμο!

Πατούλια Κατερίνα
Έχεις βαρεθεί το γιαούρτι; 6 τρόποι για να το κάνεις πιο νόστιμο!

Το γιαούρτι αλλιώς!

To greek yogurt, το Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα υλικό πασπαρτού για κάθε δίαιτα. Αν έχεις βαρεθεί τον κλασικό τρόπο που απολαμβάνεις το γιαούρτι, μπορείς να το δεις διαφορετικά και να το τρως με άλλους τρόπους.

Αραίωσε το γιαούρτι με νερό και πιες το αντί για ρόφημα πρωτεϊνών μετά την άσκηση για να ξαναδώσεις ενέργεια στους κουρασμένους σου μύες.

Συνδύασέ το με μουστάρδα ντιζόν, ψιλοκομμένο σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για ένα υγιεινό dressing για τη σαλάτα σου.

Αντικατάστησε την κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι σε σούπες και σάλτσες για να μειώσεις τις θερμίδες. Επιπλέον, έτσι αυξάνεις την πυκνότητα και τις πρωτεΐνες του πιάτου.

Ζέστανε τριμμένο τυρί και στραγγιστό γιαούρτι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε ένα κατσαρολάκι για μία διαιτητική σάλτσα τυριού.

Αντικατάστησε το ένα τρίτο ή τη μισή ποσότητα βουτύρου στις συνταγές των γλυκών με γιαούρτι για να μειώσεις θερμίδες και λιπαρά χωρίς να χάσεις εκείνη την απαλή, υγρή υφή.

Για ένα εύκολο frozen yogurt με λίγες θερμίδες, βάλε το αγαπημένο σου στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με ψιλοκομμένα φρούτα στην κατάψυξη όλο το βράδυ και απόλαυσέ το την επόμενη ημέρα.