Τι πρέπει να φας μετά από μια ημέρα στην παραλία εν μέσω καύσωνα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι πρέπει να φας μετά από μια ημέρα στην παραλία εν μέσω καύσωνα

Οι καλύτερες τροφές που μπορείς να επιλέξεις.

Η εβδομάδα προμηνύεται καυτή αφού ο υδράργυρος στην πρωτεύουσα θα ανέβει αρκετά αγγίζοντας μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Αν λοιπόν έχεις τη δυνατότητα να πας στην παραλία, μη διστάσεις να το κάνεις.

Το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να πίνουμε πολύ νερό (2-3 λίτρα ημερησίως) ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι κάτω από την ομπρέλα σε σκιερό μέρος, είναι πολύ πιθανό να νιώσεις εξάντληση λόγω ανεπαρκής ενυδάτωσης.

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για να αποφύγεις την αφυδάτωση γι' αυτό σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τις καλύτερες τροφές που μπορείς να επιλέξεις μετά από μια ημέρα στην παραλία.

Φτιάξε το πιο νόστιμο και δροσερό smoothie με καρπούζι για τον καύσωνα



5 τροφές που πρέπει να επιλέξεις μετά την παραλία

1) Mπανάνα

Πλούσια σε κάλιο και ιδανική για ανάκτηση της μυϊκής μάζας. Αποτελεί το τέλειο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείς επίσης να την επιλέξεις και σε μορφή παγωτού.

2) Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα έχει την τέλεια αναλογία απλών υδατανθράκων, σακχάρων και πρωτεϊνών που χρειάζεται το σώμα, ώστε να ανακτήσει τα θρεπτικά συστατικά που έχασε μετά από μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα στην παραλία.

3) Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν περισσότερο νερό (96%) από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό. Μπορείς να τα καταναλώσεις μόνα τους ή να τα προσθέσεις σε σαλάτες και smoothies.

4) Καρπούζι

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι είναι μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να καταναλώσεις εν μέσω καύσωνα. Θα σε ενυδατώσει και θα δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού ενώ παράλληλα διαθέτει υπέροχη γεύση.

5) Νερό καρύδας

Εξαιρετικά πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και κάλιο, το νερό καρύδας αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Δοκίμασέ το μετά την παραλία για να αναζωογονηθείς και να αποφύγεις την αφυδάτωση.

5 υγιεινές τροφές που φτιάχνουν και τη διάθεση



Πηγή κεντρικής: unsplash.com