Αυτή είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή σοκολάτα (video)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αυτή είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή σοκολάτα (video)

Τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό είναι πολλά ανάμεσά τους η ενίσχυση της μνήμης.

Η σοκολάτα αποτελεί μοναδικά αγαπημένο υλικό εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα την βρεις στην αγορά σε στερεά μορφή (η κλασική σοκολάτα), σε ροφήματα, παγωτό, ακόμη και τσίχλα. Η πλούσια, γλυκιά γεύση της την κάνει να ξεχωρίζει. Δυστυχώς όμως η σοκολάτα και τα γλυκά που καταναλώνουμε περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που βλάπτουν τον οργανισμό και αυξάνουν μακροπρόθεσμα το σωματικό λίπος.

Σοκολάτα: Δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη γεύση της αλλά και με τα σχέδια που μπορείς να κάνεις (video)

Οι λάτρεις της σοκολάτας χαίρονται όταν μιλούν για τα οφέλη των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στη σοκολάτα, αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν παρασκευάζονται όλες οι σοκολάτες με τον ίδιο τρόπο. Τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την επεξεργασμένη, υψηλή σε γλυκαντική ουσία σοκολάτα είναι σχεδόν μηδενικά, αλλά τα οφέλη από τη μαύρη σοκολάτα είναι πολυάριθμα κι εντυπωσιακά.

Ποια είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα



δωβωβ

Όλα τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

via GIPHY

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η μαύρη σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 60-70% κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία και τον οργανισμό με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διαξαχθεί έχει αποδειχθεί πως η μαύρη σοκολάτα ενισχύει τη μνήμη, μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς και παράλληλα μειώνει το λίπος της.

Πηγή κεντρικής: pexels.com