6 φθινοπωρινές τροφές που θα απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
6 φθινοπωρινές τροφές που θα απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου

Όλα όσα θα προσφέρουν στον οργανισμό σου τα απαραίτητα συστατικά.

Το φθινόπωρο έκανε αισθητή την παρουσία του αφού το κρύο και οι βροχές έπληξαν την πρωτεύουσα. Εκτός από τις σημαντικές αλλαγές που παρατηρούμε όλες στα επίπεδα ενέργειας (εγώ προσωπικά νυστάζω όλη την ώρα!), ο κρύος καιρός επηρεάζει άμεσα το σώμα μας.

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς νιώθεις αφού ο μεταβολισμός και τα επίπεδα ενέργειας αλλάζουν δραστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τρως σωστά και υγιεινά ώστε να έχεις υγεία και ευεξία ακόμη και χωρίς να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου.

Το μυστικό λοιπόν για να παραμείνεις υγιής είναι να εμπλουτίσεις έξυπνα τη διατροφή σου. Εγώ σήμερα έχω συγκεντρώσει μερικά τρόφιμα που αξίζει να βάλεις άμεσα στην καθημερινότητά σου.

Έχεις αλλεργία στο αυγό; 6 τροφές που μπορούν να το αντικαταστήσουν

6 φθινοπωρινές τροφές που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου

soupa

1) Σούπες

Οι σούπες είναι ιδανικό γεύμα για αυτή την περίοδο. Θα σε ζεστάνουν και θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες. Φτιάξε γεύματα με βάση τα λαχανικά ωστόσο απόφυγε να βάζεις πολύ αλάτι.

2) Γάλα

Το γάλα και άλλα υποπροϊόντα όπως το γιαούρτι, το τυρί κ.ά. είναι μια εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν πολλές βιταμίνες Β12 και Α, πρωτεΐνες και ασβέστιο, οι οποίες ενισχύουν την υγεία του οργανισμού.

3) Μπρόκολο και κουνουπίδι

Αν ακολουθείς πρόγραμμα διατροφής σίγουρα τα έχεις στην ζωή σου. Περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τις ανοσολογικές λειτουργίες.

4) Porridge

Το no1 πρωινό για να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα. Βράσε λίγη βρώμη σε ένα κατσαρολάκι με γάλα και απόλαυσε το αργότερα το porridge σου. Μπορείς να προσθέσεις μπανάνα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

5) Τυρί

Εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνη, θα σου προσφέρει ακαταμάχητη γεύση και ενέργεια.

6) Αυγά και ψάρια

Είναι πολύ νόστιμα και πλούσια βιταμίνη Β12, η οποία ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.



Ξέχνα το πορτοκάλι !10 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Κάνε κλικ εδώ για να τις ανακαλύψεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com