Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα... ζεν

Ιωάννα Τζανή
Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα... ζεν

Έχεις συνεχώς νεύρα και άγχος; Ένταξε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σου και δες μεγάλες αλλαγές στη διάθεση και το νευρικό σου σύστημα.

Υπάρχουν διάφορες πρακτικές που μπορούμε να κάνουμε για να ρυθμίσουμε το νευρικό μας σύστημα... Δραστηριότητες όπως η γιόγκα, οι βαθιές αναπνοές, ο διαλογισμός, ένα ζεστό μπάνιο ή ακόμη και οι αγκαλιές από αγαπημένους μας ανθρώπους, μπορούν να μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε και να πλαισιώσουμε ξανά τη... ζεν πλευρά του εαυτού μας, όταν η ζωή μας είναι λίγο... χαοτική.

Ωστόσο, η διατροφή που κάνουμε μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να είμαστε ήρεμες, καθώς υπάρχουν τρόφιμα που βοηθούν στην ενεργοποίηση ή την επιβράδυνση αυτών των τμημάτων του εγκεφάλου μας.

brokolo

Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές

Μια υγιεινή και ποικιλόμορφη διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα για τον εγκέφαλο και την ορμονική μας υγεία, κάτι που ισοδυναμεί με ισορροπημένα επίπεδα στρες.


https://www.instagram.com/p/CWtVkbtq_Zc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ευεξία του εγκεφάλου μας και στα υγιή επίπεδα φλεγμονής, τα οποία υποστηρίζουν την ικανότητά μας να χαλαρώνουμε, είναι το μαγνήσιο, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα αντιοξειδωτικά όπως η β-καροτίνη, οι βιταμίνες C και Ε, η ποιοτική πρωτεΐνη, τα ωμέγα-3 και οι φυτικές ίνες από σύμπλοκα υδατάνθρακες», υποστηρίζει η κλινική διατροφολόγος και ιδρύτρια της Candid Health, Cassie Brown.

Μια διατροφή πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι γεμάτη με τα αγαθά που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση ισορροπίας.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μαγνήσιο χρειάζεται επαρκείς ποσότητες βιταμίνες Β για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί σωστά, και αντίστροφα», προσθέτει η Brown. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει συνδυασμό γευμάτων με κατάλληλα συμπληρώματα, αλλά και συνδυασμό ορισμένων τροφών για να βεβαιωθείς ότι συμπληρώνουν το ένα τη βιοδιαθεσιμότητα του άλλου.

Παρακάτω θα βρεις μερικά τρόφιμα που μπορούν είτε να συνδυαστούν καλά μεταξύ τους είτε περιέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε σε ένα πλήρες γεύμα για να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.



Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, βιταμίνες Β και τρυπτοφάνη, η οποία είναι ένα ηρεμιστικό αμινοξύ.

Μούρα

Τα σκούρα μούρα και τα κεράσια είναι γνωστό ότι έχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που τονώνουν τη διάθεση, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση του στρες. Τα μούρα γενικά είναι η απόλυτη τροφή του εγκεφάλου, εξαιρετική για τη μνήμη και τη γενική γνωστική υγεία.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο, είναι εξαιρετικά θρεπτικά και έχουν άφθονο μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και φυλλικό οξύ που παράγει ντοπαμίνη.


https://www.instagram.com/p/CSOo-MHNBVm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση αυξάνουν τα υγιή προβιοτικά βακτήρια στο έντερό μας και τα επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Δες στη photo gallery ποια είναι τα υπόλοιπα τρόφιμα που συμβάλλουν στην... ηρεμία σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Τα ροφήματα με τα οποία θα χάσεις βάρος και ποια να αποφεύγεις

10 νόστιμα σνακ για να χάνεις βάρος χωρίς στερήσεις