Μόλις μπήκες στο κλαμπ των... «άντα»; Καιρός να αλλάξεις τη διατροφή σου!

Ιωάννα Τζανή
Μόλις μπήκες στο κλαμπ των... «άντα»; Καιρός να αλλάξεις τη διατροφή σου!

Όπως ήδη γνωρίζεις, όσο μεγαλώνουμε το σώμα και ο μεταβολισμός μας αλλάζουν. Στα 30 μας, μπορεί να εντοπίσουμε λεπτομέρειες που ίσως δε μας ενοχλούσαν πριν, ή να προετοιμαζόμαστε για να γίνουμε μανούλες.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να εξετάσουμε τη διατροφή μας και να βεβαιωθούμε ότι συμβάλλει στο να παραμένουμε σε καλή φυσική κατάσταση.

proino me vromi 2

Αυτά είναι τα 11 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

Παρακάτω θα βρεις 5 είδη τροφών που καλό θα είναι να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο αν έχεις ήδη πατήσει τα 30!



https://www.instagram.com/p/CXsezbusbF2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής των κυττάρων σας από τις ελεύθερες ρίζες και είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυσικά εργαλεία για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης και της ανάπτυξης ψυχικών και σωματικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι θαυμάσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά αποτελούν τα βατόμουρα, τα μούρα acai, τα όσπρια, τα πεκάν, το σπανάκι και το λάχανο.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Καθώς μεγαλώνουμε, τα σημάδια της γήρανσης αρχίζουν να εμφανίζονται στο δέρμα μας. Αν και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση, μπορούμε να επιβραδύνουμε τα εμφανή σημάδια, τροφοσοτώντας τον οργανισμό μας με τις σωστές τροφές. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης και να αυξήσουν την ενυδάτωση και την απαλότητα του δέρματος.

Βιταμίνη C

Η παραγωγή κολλαγόνου, ενός τύπου πρωτεΐνης που υποστηρίζει το σφριγηλό δέρμα, αρχίζει να μειώνεται γύρω στα μέσα της δεκαετίας των '30. Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο. Οι φράουλες, το μπρόκολο και τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, είναι όλα θαυμάσιες πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι, επίσης, ένα αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει την υγεία του δέρματος και με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, την υποστήριξη της επούλωσης των πληγών και τη μείωση της ξηρότητας.



Σταυρανθή λαχανικά

Καθώς μεγαλώνουμε, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αυξάνεται. Ξεκίνα από νωρίς την πρόληψη, υιοθετώντας μία διατροφή που είναι πλούσια σε σταυρανθή λαχανικά. Τα λαχανικά της οικογένειας brassica, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων με τρόπο που μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν, επίσης, ισχυρά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και απίστευτες ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αποτρέψει τις ασθένειες.

Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ

Πολλές γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται να μείνουν έγκυες στα 30 τους. Πριν κάνετε οικογένεια, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε άφθονο φυλλικό οξύ, καθώς αυτή η βιταμίνη Β βοηθά στο σχηματισμό γενετικού υλικού και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαταραχών του νευρικού σωλήνα στα μωρά. Το φολικό οξύ, μια συνθετική μορφή φυλλικού οξέος, είναι κύριο συστατικό των προγεννητικών βιταμινών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ περιλαμβάνουν το σπανάκι, τα μαυρομάτικα, τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 smoothies που θα αντικαταστήσουν επάξια το πρωινό σου

Πώς θ' απολαύσεις τα Χριστούγεννα χωρίς να χρειαστεί να ανέβεις ...νούμερο στα ρούχα σου

6 τρόποι για να υιοθετήσεις μια υγιεινή διατροφή χωρίς γκρίνια και δυσκολία