Φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Οι απόλυτες συνταγές

Φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Οι απόλυτες συνταγές

Θα τις φτιάξεις σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου.

Κακά τα ψέματα, σε ποιον δεν αρέσει μια μαλακή, γευστική μπάρα πρωτεΐνης; Είναι από τις πιο νόστιμες, χορταστικές και εύκολες επιλογές σνακ που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα και στιγμή. Διατίθενται στην αγορά σε άπειρες γεύσεις ωστόσο μπορείς (και πίστεψέ με, αξίζει) να φτιάξεις τις δικές σου, σπιτικές μπάρες. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ξηρούς καρπούς, αποτελούν την πιο healthy πρόταση για το πρωινό ή το δεκατιανό σου γεύμα.

Αρχικά οι σπιτικές μπάρες είναι πολύ πιο οικονομικές ενώ έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Επιπλέον θα προσθέσεις την ποσότητα πρωτεΐνης που αναλογεί για τις ενεργειακές σου ανάγκες. Μην χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις καλύτερες συνταγές.

Τι υλικά να χρησιμοποιήσεις

  • ξηροί καρποί
  • goji berry
  • μπανάνα
  • σοκολάτα
  • φιστικοβούτυρο
  • βρώμη
  • καρύδα τριμμένη
  • σκόνη πρωτεΐνης


Σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Oι συνταγές που θα λατρέψεις

https://www.instagram.com/p/CYhBBM7rMKy

1) Μπάρες με βρώμη

Υλικά: 1 φλιτζάνι ή 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
Ενάμιση σκουπ ή 40 γραμμάρια σκόνη πρωτεΐνης
40 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
40 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σας
1/4 του φλιτζανιού ή 60 ml νερό

Εκτέλεση: Βάλε το νερό, το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψέ τα να γίνουν μία μάζα. Εναλλακτικά, μπορείς να τα ανακατέψεις σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τη βρώμη και την σκόνη πρωτεΐνης και ανακάτεψε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να γίνουν μία μάζα όλα μαζί. Μετέφερε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, κάλυψέ το από πάνω με ένα κομμάτι χαρτί ακόμα, και πίεσέ το από πάνω και στα πλαϊνά, μέχρι να γίνει ένα τετράγωνο σχήμα πάχους ενός με δύο πόντων περίπου. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο τουλάχιστον για τέσσερις ώρες.

2) Μπάρες καρότου

Υλικά: 300 γρ. βρώμη
100 γρ. σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος, με γεύση βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
30 γρ. στέβια
80 γρ. σάλτσα μήλου
100 γρ. καρότα, τριμμένα
170 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο, απαλό
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. γάλα σόγιας
Για το σερβίρισμα
250 γρ. τυρί κρέμα light
1 πρέζα κανέλα
20 γρ. στέβια
κανέλα, σε σκόνη

Εκτέλεση: Καλύπτεις μια φόρμα με λαδόκολλα και αφήνεις στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα τη βρόμη, την πρωτεΐνη, το αλάτι, την κανέλα και τη στέβια. Στη συνέχεια προσθέτεις τη σάλτσα μήλου και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά. Βάζεις το φιστικοβούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το maple syrup και το εκχύλισμα βανίλιας. Καλύπτεις με μεμβράνη και βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt μέχρι να μαλακώσει το φιστικοβούτυρο.

Ανακατεύεις με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα ρίχνεις στον κάδο του μίξερ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύεις για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος, ρίχνεις το γάλα σόγιας για γίνει πιο εύπλαστο το μείγμα. Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα και πιέζεις την επιφάνεια του ομοιόμορφα με μια λαδόκολλα από πάνω. Βάζεις για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει εντελώς. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύεις με το φτερό το τυρί κρέμα για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις την κανέλα και τη στέβια. Χτυπάς στο μίξερ για 1 λεπτό ακόμα. Βγάζεις τη φόρμα από το ψυγείο και κόβεις το μείγμα σε τετράγωνα κομμάτια 4 εκ. και απλώνεις με ένα κουτάλι το frosting στην επιφάνεια του. Πασπαλίζεις με κανέλα και σερβίρεις. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: @ryzesuperfoods

geyma 4

6 πλεονεκτήματα του να καταναλώνεις νωρίς το βραδινό σου γεύμα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη ζωή σου

Αυτά είναι τα οφέλη των καρυδιών που θα σε ενθαρρύνουν να τα εντάξεις στη διατροφή σου!