Η δίαιτα του Ποπάι: Το λαχανικό που θα σου χαρίσει bikini body

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η δίαιτα του Ποπάι: Το λαχανικό που θα σου χαρίσει bikini body

Η προσθήκη που θα απογειώσει τη διατροφή και την υγεία σου.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τρως φυλλώδη λαχανικά σε καθημερινή βάση. Έχει αποδειχθεί πως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη σου ενώ παράλληλα ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.

Το λάχανο, η ρόκα και το μαρούλι είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές που έχεις όσον αφορά τις σαλάτες. Τα καλά νέα είναι πως εάν στοχεύεις στην απώλεια βάρους ένα συγκεκριμένο λαχανικό θα αποτελέσει σύμμαχό σου αφού οι ιδιότητές του ξεχωρίζουν από των υπολοίπων. Ο λόγος για το σπανάκι, ένα superfood για το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και τη σιλουέτα σου.

trofes adinatisma

5 καθόλου βαρετές συνταγές για να τρως νόστιμα και να μην χαλάς τη διατροφή



Θες να χάσεις βάρος; Βάλε το σπανάκι στη ζωή σου

https://www.instagram.com/p/CZrhDaVoxnu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το σπανάκι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των λαχανικών που ενισχύουν την απώλεια βάρους. Εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, smoothies ή ως συνοδευτικό στα αγαπημένα σου γεύματα. Μια μεγάλη κούπα σπανάκι (100γρ.) περιέχει 23 θερμίδες.

Ο δεύτερος λόγος που το σπανάκι είναι το καλύτερο φυλλώδες λαχανικό για όσους κάνουν δίαιτα είναι το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, με τα 100 γραμμάρια να περιέχουν 3,6 γραμμάρια υδατάνθρακες. Επιπλέον είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Επίλεξέ το σαν σαλάτα για να νιώθεις πλήρης και να επωφεληθείς από τις ιδιότητές του.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ. Μπορείς να το απολαύσεις ακόμη και σαν smoothie μαζί με ένα μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο της αρεσκείας σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: