Πώς συνδέονται οι λιγούρες με τη γλυκόζη στο αίμα; Μάθε τα πάντα και χάσε κιλά χωρίς κόπο

Ιωάννα Τζανή
Πώς συνδέονται οι λιγούρες με τη γλυκόζη στο αίμα; Μάθε τα πάντα και χάσε κιλά χωρίς κόπο

Σταθεροποίησε τα επίπεδα γλυκόζης σου και βάλε τέλος στις ενοχλητικές λιγούρες.

Η αύξηση βάρους είναι κάτι πολύ πιο... βαθύ από τις θερμίδες και το λίπος που καταναλώνουμε. Και αν μέχρι τώρα δε γνώριζες τίποτα για το θερμιδικό έλλειμμα και το πόσο επικίνδυνο είναι, ήρθε ο καιρός να μάθεις τα πάντα.

Το να μην καταναλώνεις τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, οδηγεί στο να καταστρέφεις τις φυσικές μεταβολικές λειτουργίες του σώματός σου και να μπερδεύεις τον οργανισμό σου. Εάν, όμως, γνωρίζεις τα επίπεδα γλυκόζης σου - γνωστά και ως επίπεδα σακχάρου στο αίμα - θα μπορέσεις να αποκτήσεις τον έλεγχο του πότε και πώς να τρως, αλλά και πώς να περιορίσεις τις λιγούρες και να παραμείνεις στον... σωστό δρόμο.

fystikoboutiro5

5 λόγοι για να βάλεις το φυστικοβούτυρο στη διατροφή σου

Σύμφωνα με τη βιοχημικό και συγγραφέα του «Glucose Revolution», Jessie Inchauspé, «πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος έρχονται αντιμέτωποι με έναν εχθρό: τις λιγούρες. Όμως στην πραγματικότητα, εάν έχεις λιγούρες, το να προσπαθείς να τις προσπεράσεις είναι μια συνταγή που... πονάει και δεν έχει μεγάλη επιτυχία. Αντίθετα, πρέπει να εξετάσεις τη βασική αιτία της λιγούρας, η οποία τις περισσότερες φορές είναι τα ασταθή επίπεδα γλυκόζης».


https://www.instagram.com/p/Ca7UKV9oMGD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η βιοχημικός εξηγεί: «Αν τα επίπεδα γλυκόζης αυξομειώνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως συμβαίνει στο 90% των ανθρώπων, το κέντρο της λαχτάρας του εγκεφάλου σου ενεργοποιείται και σου λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε να φας ένα μπισκότο ή τηγανητές πατάτες (ή και τα δύο), εκείνη τη στιγμή. Ορίστε, λοιπόν, η λύση: σταθεροποίησε τα επίπεδα γλυκόζης σου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να καταπολεμήσεις τις λιγούρες και να μειώσεις την πείνα, και μια πολύ κοινή συνέπεια αυτών των πλεονεκτημάτων είναι να χάσεις βάρος χωρίς καν να το προσπαθήσεις».

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, μόλις νιώσεις αυτή την ενοχλητική λιγούρα να έρχεται απειλητικά προς το μέρος σου;

#1. Όλα είναι θέμα συγχρονισμού

Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για 20 λεπτά πριν φας αυτό που λιγουρεύεσαι. Εάν η λιγούρα σου οφειλόταν σε πτώση γλυκόζης, θα έχει φύγει μέχρι να χτυπήσει το χρονόμετρο.



#2. Απόφυγε να φας γλυκό με άδειο στομάχι

Αν τα 20 λεπτά έχουν περάσει και εξακολουθείς να σκέφτεσαι αυτό το λαχταριστό κομμάτι κέικ, άφησέ το στην άκρη για να το φας σαν επιδόρπιο στο επόμενο γεύμα σου. Καταναλώνοντας κάτι γλυκό ως επιδόρπιο θα διατηρήσεις τα επίπεδα γλυκόζης σου πιο σταθερά από το να φας με άδειο στομάχι.

#3. Καταπολέμησε τη λιγούρα έξυπνα

Στη συνέχεια, δοκίμασε να καταναλώσεις αυτούς τους... «δολοφόνους» της λιγούρας: τσάι από ρίζα γλυκόριζας ή μια κουταλιά λάδι καρύδας σε καφέ ή τσάι.

#4. Κινήσου

Βγες έξω να περπατήσεις για 10 λεπτά ή κάνε οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης σου αρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Panchakarma: Η αποτοξίνωση που κάνει η Kim Kardashian πριν από κάθε event για απώλεια βάρους

5 φρούτα που θα σου χαρίσουν τους κοιλιακούς των ονείρων σου