Panchakarma: Η αποτοξίνωση που κάνει η Kim Kardashian πριν από κάθε event για απώλεια βάρους

Panchakarma: Η αποτοξίνωση που κάνει η Kim Kardashian πριν από κάθε event για απώλεια βάρους

Δεν είναι μια απλή δίαιτα! Βασίζεται σε 5 πυλώνες αποτοξίνωσης που όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί της Αγιουρβέδα, κάνουν θαύματα σε σώμα και πνεύμα. 

Οι detox δίαιτες είναι ένα δημοφιλές φαινόμενο μεταξύ των celebrities. Μόλις ακούμε πόσα κιλά έχουν χάσει ή πόσο αναζωογονημένοι νιώθουν, όλοι σπεύδουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα διατροφής και αποτοξίνωσής τους.

Για τους διάσημους ο καθαρισμός του οργανισμού τους έχει καταντήσει ρουτίνα πια, ειδικά λίγο πριν από μια φωτογράφιση, ένα μεγάλο event ακόμη κι όταν πρόκειται να εμφανιστούν σε κάποιο τηλεοπτικό show. Για εκείνους το παν είναι να νιώθουν και να φαίνονται καλύτερα! Μην πάμε πολύ μακριά... Η Kim Kardashian ακολούθησε μια συγκεκριμένη αποτοξινωτική δίαιτα από το Sunfare Cleanse λίγο πριν εμφανιστεί στο Met Gala, διότι έπρεπε να φορέσει ένα πολύ στενό φόρεμα. Αυτή η detox διατροφή των 10 ημερών, περιέχονταν υγρά γεύματα για τις 3 από τις 10 ημέρες καθώς η Kardashina ήθελε να χάσει 6 ή 7 κιλά .

apotoksinosi nisteia

Αποτοξινώσου ολοκληρωτικά στις 40 μέρες της νηστείας - Πνεύμα, νους και σώμα σε πλήρη αρμονία

H Κim είχε πει συγκεκριμένα: «Στην τελική πρόβα του ρούχου, ανησυχούσα ότι δεν θα χωρούσα. Όταν το δοκίμασα, όμως, το ρούχο ταίριαζε γάντι επάνω μου. Ήταν τέλειο», είχε πει στο Bravo TV.

KIM MET GALA

Τα detox είναι εξαιρετικά δημοφιλή γιατί επαναφέρουν μυαλό και σώμα σε αρμονία

Η Ashley Reaver, διαιτολόγος από την Καλιφόρνια, μίλησε στο Healthline για τα detox: «Η αποτοξίνωση διαφημίζονται ως μέσο για την απαλλαγή του σώματος από τις υπερβολικές τοξίνες, την καλυτέρευση της πέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και την επανεκκίνηση του μεταβολισμού μας». Μια αποτοξινωτική διατροφή μας βοηθά να επιτύχουμε γρήγορα αποτελέσματα, μια εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη λύση δηλαδή.

Τι είναι ο καθαρισμός του οργανισμού Panchakarma

Ο καθαρισμός Panchakarma είναι μια αρχαία ινδική αποτοξίνωση. Στα σανσκριτικά, pancha σημαίνει πέντε και κάρμα σημαίνει δράση, έτσι σύμφωνα με τον Δρ. Avanti Kumar-Singh, αυτός ο καθαρισμός των «πέντε ενεργειών» βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα μας και ευθυγραμμίζει εκ νέου τη χώνεψη. Η Kourtney Kardashian είναι επίσης fan τou Panchakarma. Οι ειδικοί συνιστούν να απευθυνθείς σ' έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία της Αγιουρβέδα, καθώς μπορεί εκείνος να αξιολογήσει επαρκώς τις ανισορροπίες στο σώμα σου για να καθορίσουν τη σωστή θεραπεία.

Σήμερα, καθώς η ακατάλληλη διατροφή, το άγχος και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι αφθονούν, το Panchakarma μπορεί να βοηθήσει πολύ. Ένα πρόγραμμα panchakarma λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών, επιτρέποντας άφθονο χρόνο και χώρο στον άνθρωπο για να ξεκουραστεί και να επεξεργαστεί την εμπειρία. Κάθε βήμα στο πρόγραμμα είναι σκόπιμη και έχει σκοπό να αποκαταστήσει τελικά την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα του σώματός μας. Το σώμα ξέρει πώς να καθαρίζεται αρκετά αποτελεσματικά τις τοξίνες και είναι καλά εξοπλισμένο να τις απομακρύνει μέσω διαφόρων καναλιών.

Ποιος είναι ο σκοπός του panchakarma;

Σκέψου ένα αυτοκίνητο που είναι καλά συντηρημένο: πόσο καιρό μπορεί να είναι λειτουργικό; Βάζε του καλό λάδι και την προσοχή που χρειάζεται και θα σε ανταμείψει με πολλά καλά χρόνια μετακίνησης. Αν αγνοήσεις το αυτοκίνητό σου και τα εξαρτήματά του αρχίζουν να φθείρονται, το αυτοκίνητό σου θα σε αφήσει. Ενώ ο ανθρώπινος οργανισμός είνια πιο σύνθετος από ένα αυτοκίνητο, ισχύει η ίδια ιδέα. Μερικές φορές το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται λίγη βοήθεια. Χρειαζόμαστε όλα τα μέρη μας να λειτουργούν ομαλά για να αισθανόμαστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Για να γίνει αυτό χρειάζεται λίγη συνειδητή προσπάθεια.

Πώς λειτουργεί

Αυτός ο καθαρισμός μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε κάθε άτομο ξεχωριστά και να διαρκέσει από μια έως και τρεις εβδομάδες. Απαιτεί αφοσίωση! Οι 5 δράσεις περιλαμβάνουν το vamanam , το vierchanam, το anuvasana, το nasyam και astapana vasti. Ένα πρόγραμμα panchakarma σήμερα περιλαμβάνει συνήθως τα εξής:

Μασάζ με φυτικά έλαια

Ατμόλουτρα

Καθαριστικά κλύσματα

Ρινική χορήγηση

Απαλά καθαρτικά (senna)

Εξειδικευμένη δίαιτα

Αυτές οι θεραπευτικές διαδικασίες εξακολουθούν να βασίζονται στις 5 δράσεις και τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και μακροχρόνια. Χρησιμοποιώντας τα κανάλια αποτοξίνωσης του σώματός μας, ολόκληρο το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να θεραπεύει το σώμα μας αλλά να διευκολύνει μια βαθιά ριζωμένη απελευθέρωση του στρες που μερικές φορές έχει αποθηκευτεί για χρόνια. Για πολλούς, το panchakarma καταλήγει να είναι ένα απροσδόκητο και δυνατό ταξίδι στη διαδικασία θεραπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ