Τα chopsticks αδυνατίζουν

Τα chopsticks αδυνατίζουν

Μια νέα μέθοδος αδυνατίσματος από την καρδιά της Νέας Υόρκης μας κάνει να βλέπουμε τη δίαιτα με άλλο μάτι.

Οι τρόποι και οι μέθοδοι αδυνατίσματος είναι άπειροι και κάθε τρεις και λίγο κάνει την εμφάνισή του ακόμα ένας που μας υπόσχεται δραστικά αποτελέσματα. Το νέο διαιτητικό trend έρχεται αυτή τη φορά από την καρδιά του Manhattan, η μέθοδος όμως που υποστηρίζει για να χάσουμε εύκολα και γρήγορα κιλά, δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να ακούμε.

Εμπνεύστριά του είναι η Eileen Daspin, συγγραφέας του «The Manhattan Diet», η οποία υποστηρίζει πως παρότι το Manhattan είναι γεμάτο με εκλεκτά εδέσματα και λαχταριστά φαγητά, οι γυναίκες που μένουν εκεί καταφέρνουν να διατηρούνται αδύνατες και σε φόρμα, επειδή τρώνε τα πάντα με chopsticks.

Η αρχή την οποία ακολουθεί η Daspin και παροτρύνει κι άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν είναι «να δοκιμάζετε τα πάντα αλλά να μην τρώτε σχεδόν τίποτα». Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν κιλά προσπαθούν να επιλέγουν φαγητά που καίνε από μόνα τους τις θερμίδες. Αντίθετα, η Daspin και οι φίλες της δοκιμάζουν τα πάντα, αλλά σε μικρές μπουκιές χρησιμοποιώντας chopsticks. Έτσι μπορούν να τρώνε ότι θέλουν σε μικρές ποσότητες, χωρίς να χρειαστεί να φάνε όλο το φαγητό και να μην φοβούνται να φάνε κάτι που θέλουν πολύ αλλά είναι παχυντικό. Εκτός αυτού, προσπαθούν να αποφεύγουν τα σνακ στο σπίτι και αγοράζουν μικρές συσκευασίες τροφίμων.

«Αν αγοράσεις μια μεγάλη συσκευασία το πιο πιθανό είναι να την τελειώσεις όλη, ακόμα κι αν το στομάχι σου είναι γεμάτο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μεγάλος εχθρός της δίαιτας», λέει η Daspin.

Πάρτε λοιπόν τα δύο ξυλάκια και αρχίστε την προπόνηση. Το μόνο που έχετε να χάσετε, είναι μερικά κιλά.