Ποιο είναι το μυστικό για να τρώμε έξω και να μην παχαίνουμε;

Γωγώ Φούντα
Ποιο είναι το μυστικό για να τρώμε έξω και να μην παχαίνουμε;

Δεν έχει σχέση με το φαγητό και είναι πιο... σατανικό απ' όσο φαντάζεστε

Πόσες φορές σας έχουν καλέσει για φαγητό, και ενώ θέλετε πραγματικά να πάτε, αρνείστε επειδή πολύ απλά κάνετε δίαιτα; Φίλες μου, αυτό είναι το δράμα της μέσης γυναίκας, που προσπαθεί να χάσει κιλά, και μόνο την περίοδο εκείνη, σαν να είναι όλοι μυστικά συνεννοημένοι, της βάζουν όλους τους πειρασμούς ενώπιόν της.

H λύση στο πρόβλημά σας υπάρχει και έχει να κάνει με το που επιλέγετε να καθίσετε σε ένα εστιατόριο. Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα που διεξήχθη σε κινέζικα εστιατόρια των ΗΠΑ, ανακαλύφθηκε, ότι η θέση, το τραπέζι αλλά και φωτισμός, παίζουν τεράστιο ρόλο στον μέσο όρο των θερμίδων που καταναλώνει η κάθε παρέα, και στο πόσο λιπαρά και βαριά πιάτα προτιμά.

Οι πελάτες λοιπόν, που κάθονταν μακριά από την πόρτα ή από παράθυρο, σε πιο σκοτεινά συνήθως μέρη, παρήγγειλαν πολύ πιο λιπαρά φαγητά, και επιδόρπιο, σε σχέση με αυτούς που κάθονταν κοντά στην έξοδο, ή δίπλα σε ένα παράθυρο. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν τρώμε στο σκοτάδι, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που καταναλώνουμε.

Σε αντίθεση βέβαια με αυτό, όσοι κάθονται σε φως και μπορούν να δουν τι συμβαίνει απ' έξω, τείνουν να είναι πιο προσεκτικοί με την εμφάνισή τους και να τους ενδιαφέρει περισσότερο. Α και κάτι τελευταίο: Την επόμενη φορά που θα είστε σε δίλημμα για το αν θα καθίσετε σε χαμηλό ή ψηλό τραπέζι, καλό θα ήταν να επιλέξετε το ψηλό. Θα βοηθήσει και τη γραμμή σας.

Διαβάστε ακόμη:

4 τροφές που «καίνε» το κοιλιακό λίπος

Αυτό είναι το φθινοπωρινό (και πιο χορταστικό) μενού για να χάσετε τα περιττά κιλά!