Εξωτική πάπια με πορτοκάλι

Εξωτική πάπια με πορτοκάλι

Εναλλακτικό κρέας πάπιας γεμάτο από βιταμίνη C. Ένα γλυκό και τραγανό πιάτο που θα αρέσει σε όλους.

Συστατικά (για 6 άτομα)

1 πάπια (περίπου) 2 κιλά
4 κ.σ βούτυρο Becel
3 φύλλα δάφνης
3 πορτοκάλια (το χυμό)
3 πορτοκάλια ολόκληρα
1 κούπα κονιάκ
λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
αλάτι &πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε την πάπια, την αλείφουμε με το βούτυρο, και την τοποθετούμε σε ένα ταψί.

2. Της καρφώνουμε τα γαρύφαλλα και την περιχύνουμε με το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.

3. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και τα πορτοκάλια κομμένα, γύρω από την πάπια και αλατοπιπερώνουμε.

4. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς τρυπώντας την ανά διαστήματα με ένα πιρούνι για να λιώσει το λίπος της και περιλούζοντάς την με την σάλτσα της για να μην καεί.