3 + 2 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάσεις και χωρίς να κάνεις δίαιτα

Ερμιόνη Σαρρή
3 + 2 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάσεις και χωρίς να κάνεις δίαιτα

Σε περίπτωση που θες να χάσεις μερικά κιλά χωρίς να παιδευτείς και πολύ!

Επέστρεψες από τις διακοπές σου και μόλις συνειδητοποίησες πως τα λίγα παγωτά παραπάνω, τα τηγανιτά και τα cocktails είχαν ως αποτέλεσμα η ζυγαριά να δείξει μερικούς αριθμούς παραπάνω. Όχι πολλούς.

Δες τι πρέπει να προσέξεις στη διατροφή σου, προσπάθησε να κάνεις και 3-4 φορές την εβδομάδα μερικές ασκήσεις γυμναστικής και μην απορήσεις αν το σώμα σου μεταμορφωθεί σε χρόνο... dt!

Πες όχι στη ζάχαρη: Έχεις μία ιδιαίτερη αγάπη στα γλυκά και ελπίζουμε να τα ευχαριστήθηκες αρκετά τώρα στις διακοπές. Εδώ όμως πρέπει να βάλεις ένα... φρένο. Εντάξει, δε χρειάζεται να τη βγάλεις εντελώς από τη διατροφή σου απλά προσπάθησε να την ελαττώσεις. Ο καφές σου, για παράδειγμα, από γλυκός μπορεί να γίνει μέτριος και ύστερα σκέτος. Είμαστε σίγουρες, πως αν το θες, θα τα καταφέρεις.

Φρόντισε να τρως ανά 3-4 ώρες: Τα μικρά και τακτικά γεύματα είναι το μυστικό για ένα τέλειο σώμα. Ο οργανισμός σου δε θα πεινάσει ποτέ και εσύ δε θα χρειαστεί να τρέξεις στο ψυγείο και να καταναλώσεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Για αυτό, λοιπόν, μην προσπερνάς κανένα γεύμα θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα χάσεις πιο γρήγορα τα περιττά κιλά.

Μην ξεχνάς να... ενυδατώνεσαι: Αυτό που ζητάς από τον οργανισμό σου είναι να κάνει καύσεις. Το κλειδί , λοιπόν, είναι η αυξημένη πρόσληψη υγρών τα οποία και θα αποβάλλουν τις τοξίνες από μέσα σου. Νερό και πράσινο τσάι θεωρούνται απαραίτητα για την καθημερινότητά σου. Και για να σε πείσουμε ακόμη καλύτερα, θα σε ενημερώσουμε πως 500ml. νερού μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του μεταβολισμού σου κατά 30%. Ακόμα να γεμίσεις το ποτήρι σου;

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φυτικές ίνες: Δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά πρέπει να γίνουν οι αγαπημένες σου τροφές. Βρες τις πιο εύκολες συνταγές και αφήσου στη γεύση τους. Και αντί να τσιμπήσεις 2-3 μπισκότα για σνακ, εμείς θα σου προτείναμε να έκοβες κάποιο φρούτο. Τι θα έλεγες για σύκα ή σταφύλια;

Μην τρως βιαστικά: Μπορεί ο χρόνος σου να είναι ελάχιστος ως και μηδενικός, αλλά η ώρα του φαγητού είναι ιερή. Μην τρως στα όρθια προσπαθώντας να σπάσεις ρεκόρ χρόνου. Μπορεί τη συγκεκριμένη στιγμή να πιστεύεις ότι τρως λιγότερο από όσο πρέπει, αλλά δε θα αργήσει και πολύ η ώρα που η κοιλιά σου θα αρχίσει να παραπονιέται έντονα. Μάσα καλά την τροφή σου έτσι ώστε να προλάβει να επέλθει το αίσθημα του κορεσμού και απέφυγε τα μετέπειτα τσιμπήματα.