Ημερολόγιο γευμάτων: Οι 5 λόγοι που σε βοηθά στην απώλεια βάρους

Ημερολόγιο γευμάτων: Οι 5 λόγοι που σε βοηθά στην απώλεια βάρους

Κατέγραψε καθημερινά τις τροφές που καταναλώνεις και άλλαξε μια για πάντα τις καθημερινές σου συνήθειες. 

Σε λίγο τελειώνει και επίσημα ένα ακόμα τριήμερο κεφιού, ξεσαλώματος και πολύ... φαγητού και αρχίζουν να μπαίνουν τα... κεφάλια μέσα και να ξεκινούν οι εντατικές προσπάθειες για την απώλεια των περιττών κιλών. Ας μην ξεχνάμε, πως σε λίγο μπαίνει άνοιξη, και φυσικά τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα και εσύ χάνεις και κάθε τελευταία ευκαιρία να δώσεις, για ακόμα μια φορά, παράταση στο ξεκίνημα της δίαιτάς σου.


Αν είσαι λοιπόν, από αυτές που έχουν σκοπό να... πεινάσουν από δω και στο εξής, και να ακολουθήσεις μια πιο προσεγμένη διατροφή, σου έχουμε τους πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σημειώνεις τα γεύματά σου, αλλά και πως η συνήθεια αυτή θα συμβάλλει δραστικά στην επίτευξη των στόχων σου. Δώσε βάση, και ξεκίνα από σήμερα κιόλας!


1.Αποκτάς περισσότερη πειθαρχία
Σίγουρα είναι λιγότερες οι πιθανότητες να καταναλώσεις ένα ανθυγιεινό γεύμα αν πρέπει στη συνέχεια να το καταγράψεις. Σκέψου πως το ημερολόγιο σου είναι σαν ένας αυστηρός κριτής, που δεν σε αφήνει να εγκαταλείψεις τον αγώνα σου. Αν κάποια στιγμή παρασυρθείς κάνοντας μια παρασπονδία, που η καταγραφή της σου την υπενθυμίζει συνεχώς, θα είναι ευκολότερο να αντισταθείς στον επόμενο πειρασμό ύστερα από λίγες μέρες.


2.Σε βοηθά στην καταμέτρηση των θερμίδων
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν να κάνουν δίαιτα μετρώντας τις θερμίδες που καταναλώνουν, σίγουρα το ημερολόγιο αυτό θα σε βοηθήσει αρκετά στην πρόοδό σου, αφού μέσα στη μέρα σου μπορείς να ανατρέξεις και να υπολογίσει πόσες έχεις ήδη καταναλώσει. Αν έχεις ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό μπορείς να περιορίσεις τα γεύματα στο υπόλοιπο της μέρας σου, ή αντίθετα, ίσως να πρέπει να προσθέσεις, τις επόμενες φορές που θα φας, τρόφιμα υψηλότερης διατροφικής αξίας, αν είσαι αρκετά αυστηρή με τον εαυτό σου.


3.Μαθαίνεις από τα λάθη σου
Κάνοντας ορατό το πρόγραμμα της διατροφής σου, είναι φυσικά ευκολότερο για εσένα να δεις τα λάθη σου και να κάνεις τις διορθώσεις σου. Μπορείς να δεις εκ των υστέρων, αναλυτικά τα σνακ που επιλέγεις και να κρίνεις, χωρίς το αίσθημα της πείνας να σε... τυφλώνει, ποια θα είναι η ιδανικότερη και πιο υγιεινή επιλογή για να τα αντικαταστήσεις την επόμενη φορά.


4.Σε διευκολύνει στην λίστα σου για ψώνια
Η λίστα του σούπερ μάρκετ είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση τις περιόδους που κάνεις δίαιτα, για να μην ξεφεύγεις και γεμίζεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τρόφιμα πειρασμούς. Το ημερολόγιο γευμάτων θα σε βοηθήσει πολύ σε αυτό, αφού έχοντας τις προηγούμενες μέρες μπροστά σου και βλέποντας τι έχεις ήδη καταναλώσει, θα γνωρίζεις εύκολα και άμεσα τι πρέπει να προμηθευτείς.


5.Γνωρίζεις τον εαυτό σου και τις συνήθειές σου
Ένας από τους καλύτερους λόγους για να κρατήσεις ημερολόγιο γευμάτων είναι η επίγνωση των καθημερινών σου συνηθειών. Με τον τρόπο αυτό, μένεις ενήμερη για το πότε, πως και τι τρως, αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τι ομάδες φαγητών προτιμάς περισσότερο ή ποιες ώρες της μέρας επιλέγεις να το κάνεις. Έτσι, σου δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσεις τους πραγματικούς λόγους που καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, όπως οι περιπτώσεις εκείνες που σε έχει καταβάλλει το άγχος ή απλά βαριέσαι και τρως για να περάσει η ώρα σου, και στη συνέχεια να διορθώσεις τα λάθη σου.

Διαβάστε ακόμη:

6 τροφές με ελάχιστες θερμίδες που καλύπτουν το... ακαταμάχητο αίσθημα της πείνας σου!

Μειώστε την κυτταρίτιδα με τις σωστές τροφές... Η λύση είναι στο πιάτο σας!