4 «περίεργοι» λόγοι που νιώθεις διαρκώς κουρασμένη!

4 «περίεργοι» λόγοι που νιώθεις διαρκώς κουρασμένη!

Plus: Tips για να αλλάξεις την κατάσταση

Παρόλο που κοιμάσαι καλά και ξεκουράζεσαι όσο περισσότερο μπορείς κατά έναν περίεργο λόγο νιώθεις διαρκώς αδύναμη και κουρασμένη. Τι μπορεί να φταίει και έχεις χάσει τη διάθεση και την ενέργειά σου (πέραν από τις άσχημες πολιτικές καταστάσεις που βιώνουμε φυσικά);


Πάμε να δούμε, λοιπόν, 4 λόγους που ίσως είναι υπεύθυνοι για την εξάντληση που νιώθεις:

Tired-Woman-at-Computer-for-Blog 1c4c0


- Σύμφωνα με έρευνα του The Journal of Nutrition, τα άτομα που δεν καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης σε σύγκριση με αυτούς που μένουν καλά ενυδατωμένοι μέσα στη μέρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα.
- Η έλλειψη Β12 ίσως ευθύνεται για τη μόνιμη κούραση που νιώθεις. Βάλε στο διαιτολόγιό σου τροφές όπως κόκκινο κρέας, σκουμπρί, συκώτι, αυγά και γαλακατοκομικά χαμηλά σε λιπαρά. Αν πάλι δεν αγαπάς ιδιαίτερα αυτές τις τροφές συμβουλέψου το γιατρό σου και ζήτα του να σου προτείνει ένα συμπλήρωμα διατροφής.
- Το ανεξέλεγκτο στρες σε εξουθενώνει. Οκ, μπορεί να σου φαντάζει δύσκολο να το βγάλεις τελείως από τη ζωή σου, όμως πίστεψέ μας μπορείς να το περιορίσεις. Επέλεξε τις σωστές τροφές, βγες για περπάτημα, κάνε yoga, πήγαινε σινεμά και γενικότερα κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν.
- Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σου ευθύνονται για την έντονη κόπωση που νιώθεις. Άλλαξε τη διατροφή σου και βάλε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο αυτές τις τροφές: διάβασέ τις εδώ.

Δείτε ακόμα

Tips αποτοξίνωσης: «Καθάρισε» τον οργανισμό σου – αδυνάτισε έξυπνα

Yγεία και καλή ψυχολογία με ω-3 λιπαρά οξέα: Σε ποιες τροφές μπορούμε να τα βρούμε;

Το κορμί του καλοκαιριού: Τips για να φορέσετε το μαγιό σας με αυτοπεποίθηση!