Πρησμένο στομάχι; Ιδού πώς θα απαλλαγείς άμεσα από το φούσκωμα!

Πρησμένο στομάχι; Ιδού πώς θα απαλλαγείς άμεσα από το φούσκωμα!

Tips για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Προσέχεις τη διατροφή σου, πηγαίνεις γυμναστήριο αλλά δυστυχώς δεν αποκτάς την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά που πάντοτε ονειρευόσουν. Νιώθεις το στομάχι σου πρησμένο και δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από το ενοχλητικό αυτό φούσκωμα.


Μην απογοητεύεσαι, καθώς για κάθε πρόβλημα υπάρχει και λύση (Thank God). Πάμε να δούμε, λοιπόν, 9 tips για να αντιμετωπίσεις άμεσα το πρόβλημά σου:

largeew3 058db

- Μείωσε το αλάτι στο φαγητό σου και περιόρισε την κατανάλωση τροφών υψηλών σε νάτριο. Ποιες είναι αυτές; Πατατάκια, κονσέρβες, αλλαντικά, αλμυρά τυριά όπως το ροκφόρ, τουρσί, πάστα τομάτας σε κονσέρβα κ.α
- Ναι στο νερό! Το ξέρουμε πως όταν νιώθεις πρησμένη το τελευταίο που θες να κάνεις είναι να πιεις πολύ νερό, αλλά δυστυχώς πρέπει να το κάνεις. Το νερό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών και φυσικά θα σε βοηθήσει να νικήσεις τη δυσκοιλιότητα. Κατανάλωνε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό μέσα στη μέρα και πρόσθεσε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές όπως το καρπούζι, το γκρέιπφρουτ, τα αγγούρια, το σέλινο.
- Κι όμως υπάρχουν τροφές που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Απόφυγε ή τουλάχιστον περιόρισε για μερικές ημέρες την κατανάλωση των εξής τροφών: φασόλια, κρεμμύδια, μπρόκολο, αχλάδια, γάλα, γιαούρτι, αναψυκτικά!

e3e eee0f


- Βοήθησε το έντερό σου να λειτουργήσει σωστά επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Πρόσθεσε στη διατροφή σου τα μούρα, το αβοκάντο, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το ακτινίδιο και δες αμέσως διαφορά.
- Ένας ακόμη βασικός λόγος που νιώθεις διαρκώς φουσκωμένη είναι η... βιασύνη κατά τη διάρκεια του γεύματός σου. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει και να καταναλώσει με την ησυχία του το φαγητό του. Μάσα τις τροφές καλά.
- Αν υπάρχει μια θαυματουργή τροφή για να νικήσεις το πρήξιμο τότε σίγουρα είναι ο ανανάς. Το λατρεμένο μας τροπικό φρούτο είναι πλούσιο σε βρομελίνη, η οποία βοηθά στην αποδόμηση των πρωτεϊνών και διευκολύνει την πέψη.
- Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς προκαλεί αφυδάτωση και επομένως κατακράτηση υγρών. Πες ναι στο πράσινο τσάι!
- Σταμάτα να μασάς διαρκώς τσίχλες και μη χρησιμοποιείς καλαμάκι όταν πίνεις το αγαπημένο σου ρόφημα.
- Τέλος, βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Μισή ώρα την ημέρα αρκεί για να δείτε τη μέση σας να συρρικνώνεται.