Κι όμως υπάρχει μία δίαιτα που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη: Ιδού ποια είναι!

Κι όμως υπάρχει μία δίαιτα που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη: Ιδού ποια είναι!

Και ναι, την γνωρίζεις

Όταν ακούς τη λέξη δίαιτα θες να το βάλεις στα πόδια. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα! Αν όμως ήξερες πως μια συγκεκριμένη δίαιτα κάνει καλό στην... ψυχολογία σου; Αυτό και μόνο δε θα αρκούσε για να αλλάξεις γνώμη και να την δεις με άλλο μάτι;

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «BMC Medicine» απέδειξε πως τα άτομα που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα από τα άτομα που ακολουθούν άλλες δίαιτες. Η μελέτη αυτή διήρκησε 15 χρόνια και έλαβαν σε αυτή μέρος 15.000 άτομα. Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες: αυτοί που ακολουθούσαν τη μεσογειακή, αυτοί που ακολουθούσαν τη φυτοφαγική και τέλος εκείνοι που ακολουθούσαν την εναλλακτική δίαιτα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις αυτές δίαιτες μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης. Νικητής ωστόσο της μάχης αυτής δεν ήταν άλλη από τη μεσογειακή διατροφή.

hhhh 60dd6
fennelandherbbarbecu 67598 16x9 76b68

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όσοι ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή (και μάλιστα όχι κατ'ανάγκην φανατικά και αυστηρά) είχαν 25% - 30% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν στο πιάτο τους μεσογειακές επιλογές.


Γιατί συμβαίνει αυτό;
Μα φυσικά γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες, ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι επιστήμονες μέσω της έρευνας αυτής τόνισαν την σημαντικότητα της κατανάλωσης ω-3 λιπαρών στην διατήρηση της καλής ψυχικής μας υγείας.

Μήπως ήρθε η ώρα να εκτιμήσετε τα αγαθά της χώρας μας και να σταματήσετε να τρώτε junk food ;