4 καθημερινές σου συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου

4 καθημερινές σου συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό σου

Tα λάθη που κάνεις και δε «δουλεύει ρολόι»

Ο μεταβολισμός μου δουλεύει ρολόι Ο μεταβολισμός μου είναι πάρα πολύ αργός είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούμε πολύ συχνά από φίλους (αλλά και από τον ίδιο μας τον εαυτό).


Τελικά τι φταίει και μερικές φορές ο μεταβολισμός κολλάει; Μήπως ευθυνόμαστε εμείς; Μήπως φταίνε οι καθημερινές μας συνήθειες; H απάντηση είναι ναι! Παρακάτω, λοιπόν, θα δεις τις καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το μεταβολισμό:

- Δεν κοιμάσαι αρκετά: ΟΚ, σε όλους συμβαίνει μερικές νύχτες να μη μπορούν να κοιμηθούν αλλά αν το έχεις συνήθεια να κοιμάσαι λίγες ώρες το βράδυ τότε μην παραπονιέσαι που ο δείκτης της ζυγαριάς σου έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολισμό. Φρόντιζε να κοιμάσαι 8 ώρες τη μέρα, διαφορετικά θα υποστείς τις συνέπειες που είναι οι εξής: αργός μεταβολισμός, αδυναμία ελέγχου της όρεξης, δυσκολία να κάψεις γρήγορα θερμίδες.
- Δεν πίνεις νερό με το που ξυπνάς: Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Lisa Jubilee, το τρικ για να καταφέρεις να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι –και πριν φυσικά φας κάτι. Όσοι πελάτες της ακολούθησαν αυτή τη συνήθεια κατάφεραν πιο εύκολα να κοντρολάρουν τις λιγούρες τους, νίκησαν το φούσκωμα και είχαν περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

water-glass-bed 9eca7


- Κάθεσαι πολλές ώρες: Απλά σκέψου πως κοιμάσαι κατά μέσο όρο 8 ώρες τη μέρα και κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου άλλες 8 (τουλάχιστον) ώρες. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως το σώμα σου συνηθίζει την... αδράνεια. Για να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου χρειάζεται να ασκηθείς. Βγες για περπάτημα, τρέξιμο, κάνε ένα sport, πήγαινε γυμναστήριο!
- Τρως πολύ κατά το βραδινό σου γεύμα: Όλη μέρα δουλεύεις πολύ και δεν έχεις χρόνο να κάτσεις να απολαύσεις με την ησυχία σου ένα πιάτο φαγητό. Έτσι, λοιπόν, όταν γυρνάς στο σπίτι σου του... δίνεις και καταλαβαίνει. Αυτή, λοιπόν, η συνήθειά σου είναι τελείως καταστροφική για το μεταβολισμό σου. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις δεν πρέπει να αφήνεις άδειο το στομάχι σου για πολλές ώρες καθώς η απότομη πείνα σου θα σε οδηγήσει σε λάθος διατροφικές επιλογές. Φρόντιζε να έχεις πάντα στην τσάντα σου υγιεινά σνακ και φυσικά θέσε σα στόχο να καταναλώνεις μικρά και ολιγοθερμιδικά βραδινά γεύματα.

Διάβασε ακόμα

8 απλοί τρόποι για να γλιτώνεις αρκετές θερμίδες μέσα στη μέρα!

Έντονο πρήξιμο; Απαλλάξου με αυτά τα 8 αποτελεσματικά tips!