Η σωστή διατροφή ή η γυμναστική είναι πιο σημαντική για να καταφέρουμε να αδυνατίσουμε;

Η σωστή διατροφή ή η γυμναστική είναι πιο σημαντική για να καταφέρουμε να αδυνατίσουμε;

Απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει πολλές από εμάς

Αν είσαι κι εσύ στη φάση που προσπαθείς να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου, τότε σίγουρα βασανίζει το μυαλό σου η παραπάνω ερώτηση. Αλήθεια η γυμναστική ή η σωστή διατροφή είναι πιο σημαντική στη μάχη σου με τα περιττά κιλά; Ποιος από τους δύο παράγοντες είναι πιο βασικός για να πετύχεις το στόχο σου;


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η ορθότερη, λοιπόν, απάντηση είναι πως για να αποκτήσεις ένα αδύνατο και αρμονικό κορμί απαιτούνται ΚΑΙ τα δύο. Η προσεκτική διατροφή σε συνδυασμό με την εντατική άσκηση θα φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείς και θα σε βοηθήσουν φυσικά να διατηρήσεις το νέο σου βάρος.

d53e1e2b 20141210 SHOT02 034.xxxlarge 8761d

Οκ, θα μας πεις, αυτό το γνώριζες. Ποιο από τα δύο όμως είναι πιο βασικό για να χάσεις το περιττό λίπος; Αν για παράδειγμα προτιμήσεις, για αρχή, να κάνεις ένα από τα δύο, τότε ποιο είναι το πιο βασικό;

Η δίαιτα, λοιπόν, είναι λιγάκι πιο σημαντική από τη γυμναστική και αυτό γιατί η γυμναστική από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τι νόημα έχει άλλωστε να τρέχεις μισή ώρα πάνω στο διάδρομο αν μετά βγεις έξω και φας σουβλάκια, πίτσες ή γλυκά; Χωρίς αλλαγή στη διατροφή, το βάρος που θα χάσεις από την άσκηση είναι λίγο, καθώς θα χρειαστείς πάρα πολλές ώρες σκληρής προπόνησης για να πετύχεις αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων.


Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά πως το πρώτο μέλημά σου θα πρέπει να είναι η βελτίωση της διατροφής σου! Μόνο αν βελτιώσεις σημαντικά τη διατροφή σου θα δεις σημαντικά αποτελέσματα πάνω σου, τα οποία σε συνδυασμό με την εντατική άσκηση θα γίνουν θεαματικά. Η σωστή διατροφή, λοιπόν, θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και η γυμναστική θα σου δώσει το κάτι παραπάνω. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η απόκτηση ενός υγιούς, σφριγηλού και καλογυμνασμένου σώματος.

Διάβασε ακόμα

4 εναλλακτικά tips για να αδυνατίσεις στο «πι και φι»

Μάθε ποια ορμόνη δε σε αφήνει να αδυνατίσεις και λάβε τα μέτρα σου!

DPG Network