Η απόλυτη ανατροπή: Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσεις τα περιττά κιλά

Η απόλυτη ανατροπή: Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσεις τα περιττά κιλά

Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Harvard

Ποιος είπε ότι η δίαιτα δεν έχει κι εκείνη τις... τάσεις της; Όπως γίνεται και με τη μόδα, κάθε σεζόν οι περισσότερες από εμάς ακολουθούμε τις νέες δίαιτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Πρόσφατο παράδειγμα; Η πρωτεϊνική δίαιτα που προκάλεσε χαμό, καθώς χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο την ακολούθησαν μανιωδώς.

Και κάπου εδώ, λοιπόν, έρχονται 5 έρευνες του πανεπιστημίου του Harvard και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Η καλύτερη διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να χάσει κιλά και να διατηρήσει το νέο του βάρος δεν είναι άλλη από τη μεσογειακή!

mediterranean diet fish oil healthy food 8c541

Η μεσογειακή διατροφή εκτός του ότι χαρίζει απλόχερα στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμένει υγιής, επιπλέον συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 30%.

Σύμφωνα με τις μελέτες του Harvard, τα άτομα που ακολούθησαν, για έναν ολόκληρο χρόνο, το μεσογειακό πλάνο διατροφής, έχασαν περισσότερα κιλά από εκείνους που ακολούθησαν τις ολιγοθερμιδικές δίαιτες, την κετογενική δίαιτα καθώς και τη δίαιτα των διαβητικών.

largegrq a6ed0

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βάλεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τα ψάρια. Απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μείωσε τη ζάχαρη και το αλάτι και κόψε μαχαίρι το junk food.

Διάβασε ακόμα

Ούτε που τις είχες φανταστεί: Δύο συνήθειες που σε παχαίνουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Σου «λείπει» ενέργεια; Αυτό το smoothie θα σε κρατήσει σε εγρήγορση για πολλές ώρες