4 θρεπτικά σνακ που μπορείς να έχεις κάθε μέρα στο γραφείο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 θρεπτικά σνακ που μπορείς να έχεις κάθε μέρα στο γραφείο σου

Αν θέλεις να καταναλώσεις περισσότερη πρωτεΐνη, τότε αυτά τα σνακ είναι ό,τι πρέπει για σένα

Οι πρωτεΐνες είναι από τα συστατικά, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου, πόσο μάλλον, αν γυμνάζεσαι. Τότε οι πρωτεΐνες είναι το σημαντικότερο συστατικό που πρέπει να υπάρχει στη διατροφή σου.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να καταναλώνει πρωτεΐνες, χωρίς αυτό να σημαίνει απόλυτα, πως γυμνάζεται σκληρά και του χρειάζεται. Αν περνάς αρκετές ώρες στο γραφείο σου και θες να τρως κάτι κάθε λίγο και λιγάκι –και δεν εννοούμε πατατάκια, σοκολάτες και άλλα τέτοια- τότε σου έχουμε 5 θρεπτικότατα σνακ και με πρωτεΐνες, που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου.

Γιαούρτι
Τι καλύτερο από ένα δροσερό γιαούρτι χωρίς λιπαρά. Το γιαούρτι περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις φρούτα η γκρανόλα.

Πολύ καλά βρασμένα αυγά
Ένα κλασικό γεύμα, που είναι φουλ στην πρωτεΐνη, είναι φυσικά τα αυγά. Βράσε πολύ καλά τα αυγά σου από την Κυριακή το βράδυ, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και τοποθέτησε τα στο ψυγείο για ένα εύκολο σνακ όλης της εβδομάδας. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι το πιο δημοφιλές πρωτεϊνούχο σνακ για έναν λόγο. Πλήρες σε φυτικές ίνες και ω-3 λιπαρά οξέα, μία χούφτα ανάλατα καβουρδισμένα αμύγδαλα, έχουν επίσης περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Πρωτεϊνούχες τηγανίτες
Εάν έχεις διαθέσιμο χρόνο και θέλεις να αναβαθμίσεις τη μαγειρική σου δοκίμασε να φτιάξεις τηγανίτες με αυγό. Τι εννοούμε; Για ένα γεύμα που θα σου δώσει ενέργεια και πρωτεΐνη, πάρε μία μπανάνα, κόψ’ τη κομμάτια, χτύπα και δυο αυγά και ρίξτα μαζί στο τηγάνι. Συνέχισε σα να έφτιαχνες τις κλασσικές τηγανίτες.