Και όμως έχουμε τα μυστικά για να χάσεις κιλά ακόμη και στις διακοπές σου

Ερμιόνη Σαρρή
Και όμως έχουμε τα μυστικά για να χάσεις κιλά ακόμη και στις διακοπές σου

Θα φας, θα πιεις και θα χάσεις και αρκετά γραμμάρια! Καλό;

Έφτασε η εβδομάδα των διακοπών και ενώ πίστευες πως προλάβαινες να χάσεις εκείνα τα 2-3 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν για να δείχνεις πιο κομψή στην παραλία, δυστυχώς θα τα «κουβαλήσεις» μαζί. Λίγο τα βραδινά κοκτέιλ με τις φίλες, λίγο τα παγωτά, ο χρόνος πέρασε και δεν πρόλαβες. Για αυτό ανησυχείς; Δεν υπάρχει λόγος. Φέτος μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις λίγο τον τρόπο διακοπών σου και όχι μόνο να μην πάρεις κιλά αλλά να χάσεις και αυτά που σε ταλαιπωρούν . Πόσο τέλειο θα είναι όταν θα γυρίσεις στο γραφείο και μαυρισμένη και ανανεωμένη;

Μην σου ακούγεται δύσκολο αφού πραγματικά δεν έχεις να κάνεις τίποτα ακατόρθωτο , απλά χρειάζεσαι έναν καλό προγραμματισμό και φέτος θα κάνεις την διαφορά.

Πρώτον και σημαντικότερο, στις διακοπές πας για να χαλαρώσεις, να περάσεις όμορφα και να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα άρα δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Κολύμπα, παίξε ρακέτες, δοκίμασε καινούρια καλοκαιρινά σπορ και γενικώς με λίγα λόγια επένδυσε στην άσκηση. Η άσκηση ( όποιο είδος και να σου αρέσει) είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτονώσεις την ένταση και το στρες. Αν δεν είσαι φαν των καλοκαιρινών σπορ αλλά ούτε και δεινή κολυμβήτρια, μάθε ότι και μόνο να περπατήσεις στο νερό μισή ώρα ( με την θάλασσα να σου φτάνει στο ύψος της μέσης) μπορείς να δαπανήσεις μέχρι και 240 θερμίδες! Καθόλου άσχημα. Και εντάξει αν ούτε αυτό σε χαρακτηρίζει, φόρα τα ακουστικά σου και απλά περπάτα πάνω στην άμμο. Εδώ δε θέλουμε «όχι», «μη» και «δεν μπορώ».

Δεύτερον, διασκέδασε μη την ψυχή σου. Χόρεψε, κουνήσου και μην κάθεσαι με ένα ποτό στο χέρι. Ξέχνα το ρολόι και άσε το dj να σε συνεπάρει με τις επιτυχίες που παίζει.Ο χορός είναι η καλύτερη άσκηση και το ξέρεις γιατί το έχεις ξανακάνει. Καθόλου δύσκολο και οι φιγούρες γνωστές. Όσο για το ποτό, δοκίμασε την εκδοχή του αγαπημένου σου κοκτέιλ με λιγότερο αλκοόλ. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα virgin κοκτέιλ είναι πολύ στην μόδα. Επίσης αν θες να πιεις πάνω από μία μπίρα, (γιατί η νύχτα προβλέπεται μεγάλη), ζήτα από τον barman τις νέες χωρίς αλκοολ ή στη light εκδοχή τους.

Πάρε μαζί σου φρούτα. Μην αμελείς τις βιταμίνες σου και μην ξεχνάς πως οι τόσες ώρες στην θάλασσα σίγουρα θα σε πεινάσουν. Αντί να επιλέξεις τα club sandwich του κοντινότερου beach bar που θα σε βαρύνουν, προτίμησε να έχεις μαζί τα φρούτα που σου αρέσουν. Θα σου κόψουν την πείνα και θα συνεχίσεις να είσαι ανάλαφρη για τις δραστηριότητες σου στην παραλία. Ούτε που θα παραπονεθείς μέχρι την ώρα του φαγητού!

Πιες πολύ νερό. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι (το λέμε συνέχεια και θα το ξαναπούμε). Το νερό όχι μόνο θα σου ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό, αλλά θα σε «φουσκώσει» και θα σου μειώσει τις λιγούρες.

Τέλος, προτίμησε φρέσκο ψάρι ή θαλασσινά στα κάρβουνα με άφθονη σαλάτα. Είναι επιλογές που δεν τις βρίσκεις συχνά στην πόλη, γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείς την ευκαιρία. Και αν μέσα σε όλα αυτά σου έρθει επιθυμία για γλυκό, επίλεξε να μοιραστείς το επιδόρπιο με τους φίλους σου- έτσι θα μοιραστείς και τις θερμίδες και θα ικανοποιήσεις και την επιθυμία σου!

Ο,τι και να κάνεις, το πιο σημαντικό είναι να ξεχάσεις το ρολόι , να αφήσεις τις έγνοιες της καθημερινότητας στην άκρη και να φορτώσεις μπαταρίες για ένα γεμάτο χειμώνα.

Καλές διακοπές

Καρτσωνάκη Χριστίνα ,Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr