Φρουτάκι κανείς; 4 τρόποι για να τα κάνεις αναπόσπαστο μέρος της διατροφής σου και τον χειμώνα

Φρουτάκι κανείς; 4 τρόποι για να τα κάνεις αναπόσπαστο μέρος της διατροφής σου και τον χειμώνα

Kαι δεν απευθυνόμαστε σε εσένα που τα τρως έτσι και αλλιώς όλο τον χρόνο, σε εσένα μιλάμε που όταν ακούς φρούτο σκέφτεσαι το μπανόφι.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα φρούτα τα έχεις «στο φτύσιμο» το καλοκαίρι, πόσο μάλλον τώρα που χειμωνιάζει. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον τα χρειάζεσαι επειγόντως στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Ο εύκολος τρόπος για να τα εντάξεις στην καθημερινότητα είναι να τα τρως για επιδόρπιο και γι'αυτό εμείς δεν θα σου κάνουμε κάποιου είδους κήρυγμα για τα οφέλη τους, αλλά θα σε πάμε κατευθείαν στα «εύκολα». Με τις παρακάτω 4 ιδέες για επιδόρπια, όχι μόνο θα βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά θα ικανοποιήσεις και την ανάγκη σου για κάτι γλυκό, με πολύ καλύτερο τρόπο από τις κλασικές βόμβες ζάχαρης.

Φτιάξε smoothie από φρούτα
Ιδανική επιλογή αν είσαι vegan. Μάλιστα ένα από τα πιο γνωστά vegan εστιατόρια στον κόσμο, το Rawberri, προτείνει τη δική του συνταγή: ανακάτεψε 100 γρ. κατεψυγμένα acai berries , 50 γρ. κατεψυγμένο μύρτιλο και φραμπουάζ και 50 ml νερό καρύδας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και περιέχυσε με μέλι.

shutterstock 389664613

Ψητό αχλαδάκι κανείς;
Αν σου αρέσουν τα ψητά -και ναι, εννοούμε τις μπριζόλες και τα μπιφτέκια-, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και τα ψητά φρούτα. Η υψηλή θερμοκρασία «καραμελοποιεί» τα φυσικά σάκχαρα. Οι φέτες ανανά, παραδείγματος χάριν, είναι ιδανικές για το grill. Άλειψε με τις μέλι και ρίξε από πάνω κανέλα και ψήσε κάθε πλευρά για τρία λεπτά. Αν θες μπορείς να προσθέσεις στο τέλος ξύσμα από Lime. Επίσης με τον ίδιο τρόπο μπορείς να «φτιάξεις» και τα μήλα και τα αχλάδια που είναι «της εποχής».

Αξιοποίησε το βούτυρο της φύσης
Τι θα έλεγες αν έφτιαχνες την αγαπημένη μους σοκολάτα όχι με βούτυρο αλλά με αβοκάντο (ναι, είναι φρούτο). Κόψε ένα ώριμο αβοκάντο και χτύπα τα στο blender με 50 ml μέλι, 50 γρ. σκόνη κακάο (έχει περισσότερες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά από τους κόκκους) και μισό κουταλιά λάδι καρύδας μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Χύσε το σε δύο πιάτα και γαρνίρισε με φραμπουάζ.

Αναβάθμισε τη ζάχαρή σου
Μπορείς να αντικαταστήσεις τη λευκή ραφιναρισμένη ζάχαρη με μείγμα από χουρμάδες χωρίς κουκούτσι,. Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνη Α. Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου brownie: Ανακάτεψε στο μίξερ 250 γρ. πεκάν, 100 γρ. καρύδια, 250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και 100 γρ. σκόνη κακάο. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα πυρέξ και τοποθέτησε το στο ψυγείο. Στο μεταξύ, φτιάξε έναν πουρέ από 250 γρ. φράουλες, 2 κουταλιές σιρόπι από σφένδαμο και τρεις κουταλιές σπόρους τσία. Άπλωσε το δεύτερο μείγμα πάνω στη βάση και τοποθέτησε το πυρέξ στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να γίνει συμπαγές. Αφού το βγάλεις από την κατάψυξη, κόψε το σε μπάρες για να το σερβίρεις.