Πέντε tips για να μην ξαναπάρεις ποτέ τα κιλά που μόλις έχασες

Πέντε tips για να μην ξαναπάρεις ποτέ τα κιλά που μόλις έχασες

Γιατί μερικές φορές το δύσκολο δεν είναι να χάσεις τα περιττά κιλά αλλά να τα κρατήσεις!

20100618 happy woman eating 600x411

Είναι η πρώτη φορά που δεν θέλεις με τίποτα να πάρεις πίσω αυτά τα κιλά που έχασες! Μιλάμε φυσικά για αυτά που είχες πάρει από το καλοκαίρι και από τα οποία απαλλάχτηκες τώρα ύστερα από τεράστιο κόπο. Επέλεξες το διατροφικό σου πλάνο και κατάφερες να μπεις σε πόντους και τώρα αναρωτιέσαι: «Τι πρέπει να κάνω για μια επιτυχημένη συντήρηση;», «ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσω για να μην ξαναπάρω το βάρος που με τόσο κόπο έχασα;» Εμείς δεν σε αφήνουμε με την απορία, σου παραθέτουμε τα 5 βασικά tips της συντήρησης παρακάτω!

1. Τσέκαρε το θερμιδικό σου ισοζύγιο
Ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η διατήρησή του σχετίζεται άμεσα με την ισορροπία της ενέργειας ή αλλιώς των θερμίδων. Πιο απλά, η θερμιδική ισορροπία είναι σαν μια ζυγαριά. Για να την πετύχουμε και να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό, οι θερμίδες που λαμβάνουμε από το φαγητό και τα ροφήματα πρέπει να είναι σε ισορροπία με αυτές που «καίμε» (για το βασικό μεταβολισμό μας, τις καθημερινές μας δραστηριότητες και τη σωματική μας άσκηση).

2. Μην ξεχνάς τη γυμναστική
Προσέχοντας μόνο τη διατροφή σου κατά τη διάρκεια της συντήρησης κάνεις μόλις τη μισή «δουλειά». Προκειμένου να διατηρήσεις το νέο σου βάρος μετά την απώλεια των περιττών κιλών χωρίς να χρειάζεται να είσαι διαρκώς σε μια δίαιτα θα πρέπει να βάλεις τη σωματική προπόνηση συστηματικά στη ζωή σου.

3. Σήκω από τον καναπέ
Η άσκηση είναι σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σου να παραμείνεις στο νέο σου βάρος αλλά δεν αρκεί αν όλη την υπόλοιπη μέρα είσαι μπροστά από έναν υπολογιστή και μία τηλεόραση. Σήκω από τον καναπέ και την καρέκλα και προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα με μικρές καθημερινές κινήσεις, μέσα και έξω από το σπίτι.

4. Μη σνομπάρεις το πρωινό
Εάν παραλείπεις το πρώτο γεύμα της μέρας για να γλιτώσεις θερμίδες ή για να «εξοικονομήσεις» χρόνο, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Το πρωινό δεν πρέπει να απουσιάζει από το πρόγραμμά σου, πολύ περισσότερο δε την περίοδο που προσπαθείς να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό, καθώς μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της πείνας και της όρεξης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

5. Βρες συμμάχους!
Ξέρεις πόσα περισσότερα μπορείς να καταφέρεις όταν έχεις την υποστήριξη των φίλων σου; Η πιθανότητα να υποτροπιάσεις και να επιστρέψεις στις παλιές διατροφικές σου συνήθειες αυξάνεται δραματικά όταν δεν υπάρχει η υποστήριξη, οποιασδήποτε μορφής, από το κοντινό σου περιβάλλον.