Τι μπορείς να κάνεις για να «κάψεις» το γλυκό που μόλις έφαγες;

Ερμιόνη Σαρρή
Τι μπορείς να κάνεις για να «κάψεις» το γλυκό που μόλις έφαγες;

Γλυκάκι καμία;

Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και φυσικά ο Δεκέμβριος είναι οι μήνες των γλυκών. Γενέθλια (να ζήσουν οι φίλοι μας οι Σκορπιοί και οι Τοξότες), ονομαστικές εορτές και φυσικά Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά είναι όλες οι αφορμές που θα χρησιμοποιήσεις για να φας κάποιο γλυκό. Το ίδιο κάνουμε όλες μας.

Για να μην αισθάνεσαι, λοιπόν, τύψεις για αυτό το κομμάτι μιλφέιγ που μόλις γεύτηκε (Oops, I did it again) δες μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα (τα περισσότερα τουλάχιστον) για να γλιτώσεις από τις θερμίδες του.

  1. Πήγαινε γυμναστήριο: Και έφαγες γλυκό και θα ακυρώσεις το μάθημα της γυμναστικής; νοτ! Πήγαινε για τρέξιμο και γενικώς πρόσθεσε 15 λεπτά αερόβιας άσκησης στην προγραμματισμένη σου προπόνηση.
13768093 314157285585839 987235795 n
  1. Μείωσε θερμίδες από το επόμενο γεύμα σου: Αν για παράδειγμα δοκίμασες κάποιο γλυκό στο γραφείο, το βράδυ προτίμησε να φας μία σαλάτα ή λίγο τόνο. Ή αν ξέρεις πως το βράδυ θα παραστείς σε κάποιο πάρτι (aka θα έχει τούρτα), το μεσημεριανό σου γεύμα πρέπει να είναι λιτό και ‘’στεγνό’’.
  2. Πιες δύο ποτήρια περισσότερο νερό: Την έκανες την «αμαρτία» σου, οπότε τώρα οφείλεις να πιεις μερικά ποτηράκια περισσότερο για να διασπάσεις την ζάχαρη στον οργανισμό σου.
88d9f60dfa2975a910fd33e7801847d4
  1. Μείνε όρθια τις επόμενες ώρας: Δεν εννοούμε να φτάσεις στα άκρα σε σημείο να σε πονάει η μέση σου απλά μην επιστρέψεις σπίτι και ξαπλώσεις. Προσπάθησε να είσαι σε κίνηση, να πας ένα σούπερμαρκετ, να κάνεις καμία δουλειά στο σπίτι και έτσι να μην βοηθήσεις το γλυκό να γίνει… λίπος.