Θες να χάσεις 3 κιλά σε μια εβδομάδα; Και όμως μπορείς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θες να χάσεις 3 κιλά σε μια εβδομάδα; Και όμως μπορείς

Το να τρως πιο συχνά, μπορεί να είναι το κλειδί που χρειάζεσαι

Το να ξεκινήσεις δίαιτα δεν σημαίνει, πως πρέπει να «πεθάνεις από την πείνα». Για την ακρίβεια σημαίνει ακριβώς το αντίθετο και αυτό είναι το κλειδί που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς το να τρως 6 φορές την ημέρα είναι η ιδανική λύση για να χάσεις τα κιλά άμεσα και γρήγορα.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα, μπορείς να χάσεις έως και 3 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε να τρως άπειρες ποσότητες και ανθυγιεινά φαγητά, αλλά ισορροπημένη διατροφή, με λίγες ποσότητες και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δες παρακάτω 8 λόγους για τους οποίους το να τρως λίγο και συχνά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μην πάρεις βάρος.

  • Τα μικρότερα γεύματα είναι καλύτερα για το πεπτικό σύστημα. Το σώμα αγωνίζεται να χωνέψει τις μεγάλες ποσότητες, ειδικά εάν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
  • Η κατανάλωση έξι μικρών γευμάτων ημερησίως σε βοηθά να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής. Οι άνθρωποι συχνά δεν γνωρίζουν πόσες επιπλέον θερμίδες τρώνε, λόγω του μεγέθους των μερίδων που είναι μεγαλύτερες από αυτή που χρειάζεται.
  • Το να τρως λίγο αλλά συχνά, σε κάνει να νιώθεις λιγότερο πεινασμένη. Αυτό σημαίνει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνεις στη διατροφή και να τη συνεχίσεις μέχρι το τέλος.
  • Τα μικρότερα αλλά πιο συχνά γεύματα διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου σταθερά. Αυτό θα σε κρατήσει δραστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σημαίνει ότι είσαι σε θέση να συνεχίσεις με τα καθημερινά σου καθήκοντα.
  • Η παραβίαση των γευμάτων και η μη κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα συχνά σε κάνει να πεινάς περισσότερο κι έτσι να στρέφεσαι και να τρως κάτι που είναι σίγουρα εκτός πλάνων. Αυτό είναι συνήθως για λόγους ευκολίας και μπορεί να σε κάνει να πάρεις τα κιλά που έχασες πάλι πίσω.
  • Τρώγοντας έξι μικρότερα γεύματα μαθαίνεις να ελέγχεις τις μερίδες σου. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να διατηρήσουν το βάρος τους μετά την ολοκλήρωση μιας δίαιτας
  • Το να τρως τακτικά βοηθάει στο να κάψεις θερμίδες με ταχύτερο ρυθμό - φυσικά, αυτό θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους!
  • Η κατανάλωση φαγητού σε τακτά χρονικά διαστήματα απαιτεί προγραμματισμό και ως εκ τούτου απαιτείται περισσότερη προσπάθεια, η οποία με τη σειρά της θα σε κάνει πιο επιρρεπή στη διατήρηση ενός νέου διατροφικού καθεστώτος.