Πέντε tips για νηστέψετε με άνεση αυτή τη Σαρακοστή

Πέντε tips για νηστέψετε με άνεση αυτή τη Σαρακοστή

Η νηστεία δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικότερα για ένα άτομο που αποφασίζει να νηστέψει για πρώτη φορά στη ζωή του ή θέλει να ακολουθήσει την παράδοση και να τιμήσει την Σαρακοστή, όπως πρέπει. Αυτό σημαίνει πως θα μείνεις μακριά από το κρέας, το ψάρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά (και ίσως από το λάδι) για επτά ολόκληρες εβδομάδες αφού επισήμως η νηστεία διαρκεί από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Πώς θα καταφέρεις να τηρήσεις, λοιπόν, φέτος την παράδοση χωρίς να πεινάσεις και κυρίως, χωρίς να ταλαιπωρήσεις το εαυτό σου; Μην ανησυχείς, υπάρχουν πέντε tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να τηρήσεις με άνεση τη νηστεία!

1. Προετοίμασε το μυαλό σου

Για να τηρήσεις την υπόσχεσή σου, δηλαδή να νηστέψεις όλες τις ημέρες, πρέπει πρώτα να προετοιμάσεις το μυαλό σου. Πίστεψε πως μπορείς να τα καταφέρεις και θα δεις ότι θα πετύχεις τον στόχο σου. Νηστεύεις για έναν σκοπό και αυτό πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου.

2. Ετοιμάσου σωματικά

Για να κάνεις ένα δυναμικό ξεκίνημα και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου, καλό είναι να προετοιμαστείς και σωματικά. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της νηστείας, επισκέψου ένα γιατρό για να βεβαιωθείς πως δεν διατρέχεις κάποιον κίνδυνο υγείας και στη συνεχεία, προσπάθησε να αλλάξεις σιγά-σιγά τη διατροφή σου. Άρχισε να τρως μικρότερα γεύματα, να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά και να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά από το καθημερινό σου μενού. Με τον αυτόν τον τρόπο θα δώσεις στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να μπει πιο ομαλά στο περισσότερο αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα της Σαρακοστής.

Διάβασε τη συνέχεια στο sarakosti.gr