Πώς θα αποφύγεις τα περιττά κιλά, αν δεν μπορείς να «κόψεις» τη ζάχαρη

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα αποφύγεις τα περιττά κιλά, αν δεν μπορείς να «κόψεις» τη ζάχαρη

Είναι η ζάχαρη τελικά, μια γλυκιά συνήθεια;

Αν ανήκεις στην πλειονότητα των ανθρώπων που τους αρέσουν τα γλυκά, enjoy the club, είμαι και εγώ μία από αυτές! Υπάρχει μια βιολογική εξήγηση από τα παλαιότερα χρόνια: Τα γλυκά δεν είναι δηλητηριώδη.

Η γλυκύτητα ενός τροφίμου υποδεικνύει την υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη που σημαίνει αυτομάτως ότι προσφέρει πολλή ενέργεια. Oops, αυτό το λες και αρκετά καλή είδηση. Συνεπώς η αγάπη σου για τη ζάχαρη είναι φυσική και αγνή. Απλώς δεν εννοούμε την αγάπη σου για μία σοκολατίνα αλλά για… φρούτα και αλλά τρόφιμα που περιέχουν ζαχαρη, φρουκτόζη και αλλά υγιεινά σάκχαρα από μόνα τους και δεν προστίθεται από άλλους.

Η ζάχαρη κρύβει πολλούς κινδύνους. Αρχικά δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και αλλά πολλά τα οποία προέρχονται από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, πρόσθετων σακχάρων πλουσίων σε ζάχαρη.

Το μυστικό κρύβεται εδώ...

Η γλυκόζη είναι ένα σάκχαρο. Γλυκόζη βρίσκεται σχεδόν στο κάθε τρόφιμο που βάζουμε στο στόμα μας, από φρούτα, λαχανικά μέχρι γλυκά. Χρησιμοποιείται ως βασική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για την επιβίωσή του. Βέβαια αν καταναλώσουμε μεγάλη δόση γλυκόζης τα αποτελέσματα αντιστρέφονται.

Γι’ αυτό το λόγο....

Ένταξε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Η καθιστική ζωή έχει αποδειχθεί ότι μεγαλώνει τις πιθανότητες αύξησης βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Μερικά από τα πολλά οφέλη της γυμναστικής είναι η βελτίωση της υγείας καθώς , βοηθάει στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση μυϊκής μάζας. Βελτιώνει, επίσης, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και εν τέλει επιτυγχάνεται η διατήρηση του βάρους χωρίς αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Επίσης, έχουμε διατήρηση ή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

Δες επίσης:

Η άσκηση αυτή κρατά μόνο 10 λεπτά και θα σε έχει «στεγνώσει» μέχρι την Πρωτομαγιά


Λευκοθέα Καβρουλάκη

Αθλητική Επιστημων, Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.
Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Μsc «Θεραπευτική Ιατρική » της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

lefkothea.kavroulaki@gmail.com