5 snacks που μπορείς να φας πριν κοιμηθείς αν θες να χάσεις βάρος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 snacks που μπορείς να φας πριν κοιμηθείς αν θες να χάσεις βάρος

Είχες φανταστεί κάποιο από όλα αυτά;

Το καλοκαίρι απέχει μόλις ενάμιση μήνα από εμάς (για να μη σου πούμε πως είναι ήδη εδώ, με τους 30 βαθμούς που είχαμε σήμερα) και όπως καταλαβαίνεις έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται, προκειμένου να αποκτήσουμε το bikini body που θέλουμε αυτό το καλοκαίρι.

Τι γίνεται όμως όταν μετά από μία κουραστική ημέρα εκεί που χαλαρώνεις, νιώθεις το στομάχι σου να σου δίνει σήματα μορς και θες να καταβροχθίσεις ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου; Ξέρουμε πως όλα είναι στο μυαλό και πως δεν πρέπει να φας βαριά πριν πέσεις για ύπνο, όμως αν θες οπωσδήποτε να φας κάτι, σου έχουμε βρει 5 snacks, που και δεν θα σου πέσουν βαριά και θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους που επιδιώκεις.

  • Γάλα με δημητριακά
    Άσε στην άκρη οτιδήποτε γλυκό είχες σκεφτεί να φας –η ζάχαρη μπορεί να σου προκαλέσει στομαχόπονο) και «επένδυσε» σε ένα μπολ με δημητριακά. Αφενός είναι πιο εύκολο να το χωνέψεις, αφετέρου έχει μόνο 200 θερμίδες. Μπορείς επιπλέον να προσθέσεις και γάλα για έξτρα πρωτεΐνη.
  • Γιαούρτι (χαμηλό σε λιπαρά)
    Ένα μικρό μπολ γιαούρτι έχει περίπου 100 έως 150 θερμίδες και εκτός από την τρυπτοφάνη (που παίρνεις από τα γαλακτοκομικά προϊόντα) παίρνεις και μία ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Επιπλέον, το γιαούρτι μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις το στομάχι σου, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσεις με καούρα ή δυσπεψία.
  • Ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο
    Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι και ένα αρκετά νόστιμο φρούτο για σνακ. Η πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο φυστικοβούτυρο ή στο βούτυρο αμυγδάλου, σε γεμίζει και σου αφήνει την αίσθηση πως έχεις γεμάτο στομάχι. Έτσι έχεις καλύψει στον έπακρον την ανάγκη σου να φας κάτι.
  • Καρότα
    Ναι ακούγεται αστείο, αλλά τα καρότα είναι κάτι που μπορείς να φας πριν πέσεις για ύπνο και να σε αφήσουν και χορτάτη. Επιπλέον έχει μόνο 4 θερμίδες το καθένα, οπότε μπορείς να φας αρκετά χωρίς τύψεις.
  • Μπανάνες
    Θα είναι μεγάλο ψέμα αν μας πεις πως δεν σου αρέσουν οι μπανάνες (που μπορεί όντως να μην σου αρέσουν) αλλά μάθε πως είναι το ιδανικό σνακ, είτε πριν κοιμηθείς, είτε στο ενδιάμεσο της ημέρας. Εκτός του ότι περιέχουν κάλιο, μία ουσία αρκετά χρήσιμη για τον οργανισμό σου, έχει μόνο 100 θερμίδες η μία. Επιπλέον αν έχεις ήδη καθαρίσει την κουζίνα σου, δεν θα αφήσεις πίσω πιάτα ή σκεύη για πλύσιμο.

Αυτές είναι οι 5 τροφές που καταναλώνεις το πρωί και δεν αδυνατίζεις

4 απλές κινήσεις για να αδυνατίσεις, πριν το καλοκαίρι, χωρίς να πεινάσεις (+1 extra tip)