Αδυνάτισε σίγουρα με τζίντζερ ή πιπερόριζα & μια συνταγή για τσάι ginger

Πατούλια Κατερίνα
Αδυνάτισε σίγουρα με τζίντζερ ή πιπερόριζα & μια συνταγή για τσάι ginger

Τζίντζερ, η θαυματουργή ρίζα

 

Τζίντζερ (ginger) ή πιπερόριζα στη γλώσσα μας. Όπως κι αν αναφερθείς σε αυτό, τη χρυσή ρίζα από την Ανατολή, πρόκειται για μια αρχαία σούπερ τροφή, που το βασικό ενεργό συστατικό της - η τζιντζερόλη- είναι στοιχείο που χαρίζει το πικάντικο άρωμα και γεύση στις τροφές.
Πέραν της σπιρτάτης γεύσης, το τζίντζερ βοηθάει με 4 βασικούς τρόπους τον οργανισμό αλλά και την προσπάθεια αδυνατίσματος:

Ενισχύει τη διαδικασία της πέψης:

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του τζίντζερ είναι ότι ευνοεί την πέψη, οι τροφές προχωρούν στην διαδικασία αυτή πιο γρήγορα, οπότε το σώμα απορρίπτει πιο σύντομα τα στοιχεία και τοξίνες που δεν χρειάζεται.

Ενισχύει τη σωστή διαδικασία θερμογένεσης

Ως τροφή το τζίντζερ, βοηθά στην σωστή διαδικασία θερμογένεσης, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και δίνοντάς του τη δυνατότητα να αυξήσει το μεταβολισμό και να κάψει περισσότερο λίπος. Αν θέλεις να χάσεις βάρος με φυσικό τρόπο, το τζίντζερ αποτελεί τροφή αληθινό θησαυρό.

Διάβασε ακόμα: Πρωτεϊνική δίαιτα: Ποιες τροφές πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου για να χάσεις κιλά;

Το τζίντζερ σε βοηθά να νιώθεις χορτάτη:

Σου έχει συμβεί να έχεις μόλις φάει και πάλι να νιώθεις σε λίγα λεπτά πως πεινάς; Εδώ έρχεται να σε βοηθήσει το τζίντζερ, μιας και είναι φυσικό κατασταλτικό της όρεξης το οποίο μπορείς να καταναλώνεις ως ρόφημα μετά από κάθε γεύμα ή σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Το τζίντζερ είναι πανίσχυρο αντιοξειδωτικό

Το τζίντζερ αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό το οποίο σημαίνει πως βοηθάει το σώμα να αποβάλλει γρηγορότερα τις τοξίνες και επιτρέπει στα όργανα να λειτουργούν καλύτερα.

Φτιάξε τσάι τζίντζερ και ενίσχυσε το αδυνάτισμα

Υλικά:
1 κούπα βραστό νερό (200 ml)
30 γραμμάρια τζίντζερ, ψιλοκομμένο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Βράσε το νερό και άφησε το τζίντζερ για 20 λεπτά. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και απόλαυσε.