Γίνεται να τρως παραπάνω θερμίδες για να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου;

Γίνεται να τρως παραπάνω θερμίδες για να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου;

Η προπονήτρια της Kim Kardashian, Melissa Alcantara δοκιμάζει τη νέα ανάποδη δίαιτα

Η προπονήτρια της Kim Kardashian, Melissa Alcantara έκανε γνωστή την απόφασή της να ακολουθήσει την ανάποδη δίαιτα για να κάνει τον μεταβολισμό της γρήγορο ξανά.

Η ίσια εξήγησε πως κουράστηκε να νιώθεις πάντα πεινασμένη και ξεκίνησε ένα πλάνο διατροφής με 1750 για 3 εβδομάδες ενώ την τέταρτη εβδομάδα πρόσθεσε ακόμα 100 θερμίδες ανά ημέρα, φτάνοντας τις 1850 και έχοντας καταφέρει να χάσει τελικά 600 γραμμάρια χωρίς να πεινάσει!

Η ιδέα πίσω από την ανάποδη δίαιτα για ενίσχυση του μεταβολισμού έχει να κάνει με την διαδικασία που ονομάζεται προσαρμοστική θερμογένεση και η οποία συμβαίνει όταν κόβουμε θερμίδες και τελικά μεταβολισμός επιβραδύνεται, άρα καίμε λιγότερες θερμίδες.

Ακόμα κι αν μειώσουμε τον αριθμό των θερμίδων, γίνεται πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος.


https://www.instagram.com/p/Bmi9W3bAnbN

Τι περιλαμβάνει η ανάποδη δίαιτα;
Απαιτείται χρόνος για να μπορέσεις να δεις αποτελέσματα από και αύξηση θερμίδων (συγκεκριμένα αυξομείωση για να φτάσεις στον επιθυμητό αριθμό) θέλει χρόνο. Η ίδια η προπονήτρια της Kim εξήγησε πως στόχος της είναι να φτάσει τις 2.300 θερμίδες κάποια στιγμή για να σταθεροποιηθεί όμως στις 1900.

Πώς θα το κάνεις κι εσύ; Το μυστικό είναι να μην τρως μια πολύ και μια λίγο. Πρέπει σταδιακά και αφουγκραζόμενη το σώμα αλλά και βλέποντας τη ζυγαριά να κάνεις την αύξηση θερμίδων. Ταυτόχρονα, έχει σημασία το πώς ξοδεύεις τις παραπάνω θερμίδες σου.
Αν για παράδειγμα καταναλώνεις πολλούς υδατάνθρακες και την επόμενη ημέρα λίγους, το πάγκρεας δεν λειτουργεί σωστά, τα επίπεδα του σακχάρου δεν είναι ισορροπημένα και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί σωστά.
Οπότε, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να επικοινωνήσεις με έναν ειδικό διαιτολόγο- διατροφολόγο, να εξηγήσεις την σκέψη πίσω από την αύξηση θερμίδων και να βρείτε μαζί τρόπο για να το πετύχετε.