Ήπιες υπερβολικά πολύ καφέ και νιώθεις περίεργα; Να τι μπορείς να κάνεις!

Πατούλια Κατερίνα
Ήπιες υπερβολικά πολύ καφέ και νιώθεις περίεργα; Να τι μπορείς να κάνεις!

Αν το παράκανες με τον καφέ, σου έχουμε λύση

Λατρεύεις τον καφέ, την μυρωδιά, τη γεύση, τον τρόπο που σε κάνει να ξυπνάς. Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που καταλήγεις να πίνεις υπερβολικά πολύ καφέ.

Αν μάλιστα συνδυάσεις τους λάτε που ήπιες μαζί με τις υπόλοιπες πηγές καφεΐνης όπως η σοκολάτα, καταλήγεις στην υπερβολή.
Η καφεΐνη επηρεάζει το νευρικό σου σύστημα και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να σου δημιουργήσει τρέμουλο, υπερδιέγερση, ανησυχία ακόμα και ταχυκαρδία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 400 mg καφεΐνης ανά ημέρα αλλά κάποιοι μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν ούτε το ποσοστό αυτό.

Για να καταλάβεις τι εννοούμε, μια μικρή κούπα καφέ, περιέχει περίπου 92 mg καφεΐνης.

Αν λοιπόν νιώσεις άσχημα μετά από πολλούς καφέδες, είναι καλό να γνωρίζεις πως η καφεΐνη μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 9 ώρες για να μειωθεί η ένταση της στην κυκλοφορία του αίματος στο μισό.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν:

Αρχικά, πιες πολύ νερό.
Έπειτα, μπορείς να ασκηθείς σε μέτρια ένταση για να βοηθήσεις το σώμα να μεταβολίσει επαρκώς την καφεΐνη.
Έπειτα, η κατανάλωση τροφών με επαρκή ποσότητα μαγνησίου και καλίου, όπως η μπανάνα, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, ειδικά αν έχεις τρέμουλο. Η καφεΐνη μπορεί να ρουφήξει το κάλιο και μαγνήσιο του σώματος και να προκαλέσει τέτοια προβλήματα.

Διάβασε ακόμα: 5 steps για να μη χρειαστείς ποτέ ξανά ΔΙΑΙΤΑ