Λαχταριστό σεμιφρέντο από την Ιταλία

Λαχταριστό σεμιφρέντο από την Ιταλία

Μια λαχταριστή Ιταλική συνταγή για σεμιφρέντο με light τυρί και σοκολάτα. Ζάχαρη έχει, ψέματα δεν θα σας πούμε, αλλά καταναλώνοντας σωστές ποσότητες, δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στη σιλουέτα σας!

Υλικά

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
120 γρ. κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας κακάο(χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
6 αβγά (4 ολόκληρα και 2 ασπράδια)
1 βανίλια
1.5 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
4 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ
2 κ.σ ψημένη αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τη μισή ποσότητα του τυριού, με τη μισή ζάχαρη άχνη και το κακάο.

2.Προσθέτουμε 4 κρόκους και χτυπάμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια την κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν- μαρί και το λικέρ.

3.Χτυπάμε 4 ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με το τυρί.

4.Σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ, στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τη πρώτη στρώση από το μείγμα μας. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2-3ώρες, μέχρι να σφίξει.

5.Χτυπάμε το υπόλοιπο τυρί με τη βανίλια σκόνη και χωριστά χτυπάμε 2 ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ενώνουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα φρούτα και την αμυγδαλόψιχα.

6.Βάζουμε τη δεύτερη στρώση πάνω από τη πρώτη που ήδη έχει παγώσει, και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες.

7.Το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.



"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"