Ποιος είπε ότι τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη δεν μπορούν να τρώνε μακαρόνια;

Ποιος είπε ότι τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη δεν μπορούν να τρώνε μακαρόνια;

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για το θέμα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να αισθάνεσαι μπερδεμένη. Τελικά, πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη; Μπορεί κάποιος με δυσανεξία στη γλουτένη να τρώει ζυμαρικά; Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για όσες αγαπάμε τα μακαρόνια;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ακριβώς είναι η γλουτένη; Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σπόρους όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα» του ζυμαριού του ψωμιού. Κάποια άτομα ταλαιπωρούνται από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, η οποία είναι μία χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου.

Υπάρχουν όμως και άτομα, που δεν έχουν διαγνωστεί με κάτι από τα παραπάνω, αλλά παρουσιάζουν ευαισθησία κάθε φορά που καταναλώνουν τρόφιμα με γλουτένη, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, οι φρυγανιές, τα παξιμάδια και άλλα αρτοποιήματα, όπως κέικ ή μπισκότα. Η ευαισθησία αυτή εμφανίζεται με ελαφριά γαστρεντερικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθούν να την αποφεύγουν.

Και μπορεί κάποτε να ήταν δύσκολo να ακολουθήσεις μία διατροφή χωρίς την εν λόγω πρωτεΐνη, όμως πλέον έχεις πολλές υγιεινές και θρεπτικές επιλογές στη διάθεσή σου. Έτσι, μπορείς να καταναλώνεις τα αγαπημένα σου τρόφιμα, αποφεύγοντας τα συμπτώματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν.

melissa 2 queen

Τα gluten free τρόφιμα είναι η καλύτερη και πιο γευστική επιλογή για να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, αν αντιμετωπίζεις κάποιο σχετικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τρως τα αγαπημένα σου πιάτα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Και επειδή όλες λατρεύουμε τα μακαρόνια από παιδιά, τώρα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Τα Melissa Gluten Free έχουν ακριβώς την ίδια γεύση με αυτά που έχεις αγαπήσει! Φτιάχνονται από ρύζι και καλαμπόκι και είναι κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία σε γλουτένη και κοιλιοκάκη. Θα τα βρεις σε τρία σχήματα (σπαγγέτι, πέννες ριγέ και στριφτό) για να διαλέξεις την αγαπημένη σου εκδοχή και να δημιουργήσεις τα πιο ευφάνταστα πιάτα!

Δεν υπάρχει, λοιπόν, πια κανένας λόγος να αισθάνεσαι ότι έχεις περιορισμένες επιλογές στη διάθεσή σου. Η Melissa, που είναι η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών όλων των μακαρονάδων, διακρίνεται για τις καινοτομίες της και το πλήθος ζυμαρικών που μας προσφέρει. Εκτός από μακαρόνια με χωρίς γλουτένη, μπορείς να βρεις ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά με Β-Γλυκάνη, καθώς και πολλά ακόμη ποιοτικά προϊόντα που διακρίνονται για τη γεύση τους.

Δοκίμασέ τα και ετοίμασε τα πιο νόστιμα πιάτα Melissa, για ξεχωριστούς μακαρονάδες!

melissa 3 queen