Πώς θα χάσεις τα κιλά που θες χωρίς να μπεις στη διαδικασία της δίαιτας

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα χάσεις τα κιλά που θες χωρίς να μπεις στη διαδικασία της δίαιτας

Μπορείς να αδυνατίσεις και χωρίς να πεινάσεις. 

Έχεις περάσει πολλές εβδομάδες της ζωής σου προσπαθώντας να ακολουθήσεις μία αυστηρή δίαιτα. Κάποιες από αυτές κατάφερες να χάσεις τα επιθυμητά κιλά αλλά τα κιλά αυτά επέστρεψαν σε χρόνο dt στην ζωή σου. Το να πεινάς, να στερείσαι και να καταπιέζεσαι δεν είναι η μοναδική λύση για να χάσεις κιλά.

Απόλυτα εφικτή είναι πλέον η απώλεια βάρους δίχως σχήματα υποθερμιδικά με μόνο "όπλο" την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών τονίζει μιλώντας στην εκπομπή "Υγεία Πάνω από Όλα" του ΑΝΤ1 και τη Φωτεινή Γεωργίου ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, Χάρης Γεωργακάκης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι αυστηρές δίαιτες δεν δείχνουν να έχουν μακροχρόνια προοπτική και ο περιορισμός δείχνει να λειτουργεί ακριβώς αντίστροφα.

Σύμφωνα με μελέτη του Stanford Prevention Research Center, επιτυγχάνεται μείωση του βάρους κατά 5-6 κιλά σε ετήσια βάση εφόσον μειωθούν τα πρόσθετα σάκχαρα (απλοί υδατάνθρακες ή πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα) και αυξηθούν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Πρόκειται για μια ποιοτική αλλαγή στο κομμάτι της διατροφής και όχι ποσοτική.Δες και αυτό:

10 μυστικά για αποτοξίνωση πριν τις γιορτές και απώλεια 1-2 κιλών άμεσα

DPG Network