4 φαγητά που «καθαρίζουν» και κάνουν καλό στο σώμα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 φαγητά που «καθαρίζουν» και κάνουν καλό στο σώμα σου

Και πρέπει να έχεις στο μενού σου

Το σώμα σου είναι ο ναός σου. Εάν το φροντίζεις καλά, θα είσαι και υγιής. Επομένως, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις το σώμα σου σωστά, και αυτό μπορείς να το κάνεις με αυτά τα πέντε υγιεινά τρόφιμα και ροφήματα. Μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις και να είσαι στα καλύτερά σου.

Ζεστό λεμονόνερο

Αντί να πιείς ένα φλιτζάνι καφέ, ξεκίνα την ημέρα σου με ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Αυτό το φυσικό ενεργειακό ποτό σας δίνει επιπλέον ενέργεια το πρωί και ενυδατώνει το σώμα σου μετά από έναν καλό ύπνο. Αν πιείς ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι με άδειο στομάχι, διεγείρεται επίσης ο μεταβολισμός σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει αν έχεις πεπτικά προβλήματα. Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, γεγονός που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Σε αντίθεση με το μαρούλι, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο σου προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Αποτρέπεται το οξειδωτικό στρες και κάνουν καλό στο σώμα σου.

Πράσινο τσάι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το πράσινο τσάι είναι υγιές. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όλους εκείνους που δεν τους αρέσει ο καφές. Το ρόφημα αυτό είναι ευεργετικό για το σώμα σου, επειδή ενισχύει το μεταβολισμό σου, διεγείρει την πέψη σου και βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.

Αγκινάρες

Έχεις δοκιμάσει ποτέ αγκινάρες; Οχι? Τότε θα πρέπει να το διορθώσεις αμέσως εάν θέλεις να κάνεις κάτι καλό για το σώμα σου. Το λαχανικό είναι γνωστό για την αποτοξινωτική του δύναμη και χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του στομάχου. Ως προβιοτικό, διεγείρει την πέψη σου. Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ εύκολο λαχανικό και μπορείς να το δοκιμάσεις σε πολλές μορφές. Έχει υπέροχη γεύση τόσο σε σάλτσα, όσο και σε πίτσα ή μαζί με μακαρόνια. Πρέπει να τους δώσεις μία ευκαιρία.