Μόλις διαβάσεις αυτή την πληροφορία για το κρασί, θα θες να πίνεις πιο συχνά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μόλις διαβάσεις αυτή την πληροφορία για το κρασί, θα θες να πίνεις πιο συχνά

Εσύ το γνώριζες;

Τα σταφύλια είναι φρούτα, από τα σταφύλια βγαίνει το κρασί, τα φρούτα έχουν ζάχαρη, άρα το κρασί έχει κι αυτό ζάχαρη. Έτσι δεν είναι; Σύμφωνα με αυτή την επαγωγική μέθοδο, αυτό είναι και το συμπέρασμα στο οποίο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε.

Η New York Times πρόσφατα σε άρθρο της αναφέρθηκε σε αυτόν τον συσχετισμό κρασιού και ζάχαρης, όπου ναι μεν κατέληξε στο ότι υπάρχει μερική ζάχαρη στο κρασί, δεν είναι όμως τόση όση φαντάζεσαι. Αρχικά να σου πούμε πως η ζάχαρη που ορίζεται ημερησίως πως πρέπει να λαμβάνει ένας άνθρωπος δεν είναι περισσότερη από 12 κ.γ (ή 50 γρ.) προστιθέμενης ζάχαρης. Προστιθέμενη ζάχαρη εννοούμε τη ζάχαρη ή το σιρόπι που μπαίνει στα φαγητά και τα ποτά και διαφέρει από αυτήν που υπάρχει από φυσικού στα τρόφιμα, όπως τα φρούτα πχ.

Με έρευνα λοιπόν που βασίζεται σε στοιχεία, οι διατροφολόγοι αναφέρουν αναλυτικά πόση ζάχαρη περιέχει κάθε διαφορετικός τύπος κρασιού.

  • Dessert Wine: 8 γραμμ. ζάχαρης
  • Chardonnay: 1,4 γραμμ. ζάχαρης
  • Λευκό επιτραπέζιο κρασί: 1,4 γραμμ. ζάχαρης
  • Cabernet Sauvignon: 9 γραμμ. Ζάχαρης
  • Κόκκινο επιτραπέζιο κρασί: 9 γραμμ. ζάχαρης
  • Pinot grigio (πινό γκρι): 6 γραμμ. ζάχαρης

Όπως βλέπεις λοιπόν δεν περιέχει έναν τόνο ζάχαρης, εκτός και αν επιλέξεις να πιείς κάποιο dessert wine, όπως είναι ο αφρώδης οίνος, η σανγκρία κ.λπ.

DPG Network