2 τρόποι για να σταματήσεις να νιώθεις πεινασμένη όλη την ώρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 τρόποι για να σταματήσεις να νιώθεις πεινασμένη όλη την ώρα

Δες πώς θα τα καταφέρεις

Μερικές φορές όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα, νιώθεις πως περνάς το περισσότερο διάστημα της ημέρας σου νιώθοντας πεινασμένη. Και αυτό είναι αν μη τι άλλο ένα μεγάλο και σημαντικό θέμα, αφού ενδεχομένως θα καταλήξεις να τρως πράγματα τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα τα έτρωγες.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να σταματήσεις να νιώθεις συνεχώς πεινασμένη;

Φάε περισσότερη πρωτεΐνη

Ακούς ξανά και ξανά ότι πρέπει να προσθέτεις περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου, αλλά πολλοί είναι αυτοί που ακόμη δεν την προτιμούν ιδιαίτερα. Η πρωτεΐνη όχι μόνο σε βοηθά να νιώθεις πιο γεμάτη, αλλά επίσης ενισχύει το μεταβολισμό σου και σε βοηθά να χάσεις το σωματικό λίπος. Εάν η πρωτεΐνη λείπει από το πιάτο σου, τότε σου λείπει ένα βασικό συστατικό στη μάχη κατά της πείνας. Λοιπόν, τι περιμένεις; Κάνε την πρωτεΐνη το απόλυτο και απαραίτητο συστατικό στα γεύματά σου.

Θυμήσου πως οι φυτικές ίνες σε χορταίνουν

Το να νιώθεις χορτάτη σημαίνει πως έχεις πολύ καλό συνδυασμό πρωτεΐνης, φυτικών ινών και νερού. Μερικές έρευνες έχουν δείξει, πως όσο περισσότερες φυτικές ίνες τρως, τόσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνεις. Γιατί; Γιατί με τις φυτικές ίνες νιώθεις χορτάτη. Και ποια είναι τα καλά νέα; Όταν νιώθεις ικανοποιημένη, τρως και λιγότερο, και αυτός είναι ο ιδανικό συνδυασμός. Ένας τρόπος λοιπόν να παίρνεις περισσότερες φυτικές ίνες είναι από τα φρούτα και τα λαχανικά.