Σαν σήμερα: Τα popcorn έκαναν την εμφάνισή τους το 1630

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Σαν σήμερα: Τα popcorn έκαναν την εμφάνισή τους το 1630

Που τρως ακόμη και σήμερα

Τα popcorn είναι ένα από τα σνακ αυτά που λατρεύουμε να τρώμε όταν βλέπουμε μια ταινία, είτε αυτή είναι στο σπίτι μας, είτε στο σινεμά. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά snack αν τα κάνεις χωρίς λάδι και σίγουρα ένα μπολ μόνο δεν είναι αρκετό. Ειδικά αν είστε παραπάνω από δύο άτομα μαζεμένα.

Σαν σήμερα λοιπόν, 22 Φεβρουαρίου το 1630 τα popcorn συστήθηκαν στους Άγγλους αποίκους από έναν Ινδιάνο με το όνομα Quadequina. Ο Quadequina τα έφερε μέσα σε σακούλες που ήταν φτιαγμένες από δέρμα ελαφιού στο πρώτο δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε τι είναι τα popcorn, τα γνωρίζεις καλά, και δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα.

Οι ντόπιοι Αμερικανοί τα καλλιεργούσαν για περισσότερο από χίλια χρόνια πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων εξερευνητών. Το 1964, οι επιστήμονες που έσκαβαν στο νότιο Μεξικό βρήκαν ένα μικρό κοτσάνι popcorn που ανακαλύφθηκε ότι ήταν 7.000 ετών.

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες καλλιεργούν σχεδόν όλο το popcorn του κόσμου.

P.S: Και λόγω της ημέρας αν θέλεις να κάνεις τα popcorn σου πιο υγιεινά μπορείς να τους προσθέσεις λίγη πρωτείνη. Πώς θα το κάνεις αυτό; Βάλε πολύ λίγο αλάτι και συνόδευσέ τα με 2 κ.σ φυστικοβούτυρο.